Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odstrel veprova

U Sutinskoj odstrijeljeno osam divljih svinja

lov (1)
Ljiljana Risek
20.12.2010.
u 10:46

Lovnik Ivan Pavleković: Lovište u Sutinskoj na Ravnoj gori jedno je među najbogatijima crnom divljači

 Članovi Lovačkog društva Srnjak iz Lepoglave i ove su godine priredili tradicionalni božićni lov, kojemu su se pridružili i njihovi kolege lovci iz Zagreba, Jesenja i Slovenije. Lov na crnu divljač organizirali su na području Sutinske na Ravnoj gori, gdje su se divlje svinje jako razmnožile, a koje se i inače ubraja među najbogatija takva lovišta u Varaždinskoj županiji. Vedro i prohladno vrijeme pokazalo se idealno za lov, pa su lovci imali i više nego bogat ulov. Budući da im je i sreća bila naklonjena, a nije ih iznevjerila ni sigurna ruka, lovci su odstrijelili dva vepra, jednu krmaču i pet mlađe prasadi.

- U skladu s uredbom Ministarstva poljoprivrede, uzorci slezene, bubrega i krvi poslani su na pregled radi svinjske kuge, dok su dijelovi ošita odneseni na kontrolu radi utvrđivanja eventualne trihineloze. Dosad, inače, u našem lovištu ni kod jedne odstrijeljene divlje svinje nije evidentirana zaraza trihinelozom – kazao je lovnik Ivan Pavleković i dodao da su lepoglavski lovci božićnim lovom obilježili završetak još jedne uspješne godine. Ovu će pamtiti po pripustu povećanog broja divljači i gradnji više lovno-tehničkih objekata (čeka) u svom lovištu, koje se proteže na 7.000 četvornih metara.

   Najveći problem u lovištu su lisice, koje su se prekomjerno razmnožile, pa nanose velike štete. Odstrel je tek počeo, u ovoj sezoni ustrijeljeno je šest lisica, a u njih bjesnoća dosad nije evidentirana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije