Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 39
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CRNI DAN NA OBALI

U sudaru jet-skija teško ozlijeđena dvojica Nijemaca

jet ski
Foto: Duško Marušić/Pixsell
08.08.2017.
u 13:48

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru, izvijestila je o dvije pomorske nesreće koje su se dogodile jučer poslijepodne u šibenskom i zadarskom akvatoriju

Nacionalna središnjica za traganje i spašavanje na moru izvijestila je o dvije pomorske nesreće koje su se dogodile jučer poslijepodne u šibenskom i zadarskom akvatoriju.

U šibenskom akvatoriju, nedaleko do Tribunja, dogodio se sudar dva jet-ski plovila, jučer oko 12.40. Oba plovila nosila su hrvatske zastave, a što je bio uzrok nesreće policija tek treba potvrditi. Dvojica ozlijeđenih, A.P. (rođen 1996. godine) sa slomljenom zdjeličnom kosti i L.T. (rođen 1999. godine) s lomom noge, obojica njemački državljani, zaprimljeni su u šibensku Opću bolnicu i izvan su životne opasnosti.

U zadarskom akvatoriju jučer ranije popodne dogodila se pomorska nesreća kod otoka Pašmana, gdje su se sudarile ribarica i jedrilica. Službenici MRCC Rijeka jučer, 7. kolovoza u 14.30 sati zaprimili su dojavu članova posade ribarice „Trapa“, hrvatske zastave o sudaru s jedrilicom „Voyage II“ dužine 11,9 metara, austrijske zastave sa šest članova posade (svi austrijski državljani).

Sudar plovila dogodio se kod otočića Gnalić, jugozapadno od otoka Pašmana, o čemu su obaviješteni službenici Lučke kapetanije Zadar. Budući da u sudaru plovila srećom nije bilo ozlijeđenih, službenici zadarske Kapetanije organizirali su sve potrebne aktivnosti vezano uz evakuaciju i tegalj.

Naime, austrijska jedrilica je u sudaru s ribaricom zadobila oštećenje trupa u razini mora te je postojala opasnost od potapanja. Daljnjim očevidnom radnjama Lučka kapetanija Zadar utvrdit će uzroke ove pomorske nesreće, kao i odgovornosti sudionika.

jet ski
1/18

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije