Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
14 OZLIJEĐENIH

'Da nije udario u vojnički autobus, Promet Makarska završio bi na kući, bilo bi mnogo poginulih'

Na staroj kliškoj cesti sudarila se dva autobusa i osobni automobil
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/14
14.10.2019.
u 12:19

Nakon provedenog policijskog očevida, bit će poznato više detalja.

U sudaru dvaju autobusa i osobnog automobila na staroj Kliškoj cesti ozlijeđeno je 14 osoba, a jedna je smrtno stradala, javlja policija.

Prometna nesreća dogodila se jutros oko 7.37 sati. Policija je trenutačno na terenu te je cesta zatvorena do daljnjega. Osobnim automobilom upravljala je 56-godišnja žena koja je preminula, a jedan od autobusa koji je sudjelovao u sudaru vojni je autobus. Drugi je od tvrtke promet Makarska na redovitoj liniji Sinj-Split. Osobni automobil udario je u autobus tvrtke Promet Makarska, nakon čega je drugi autobus, pokušavajući izbjeći sudar, udario u ogradu uz cestu.

U bolnici kažu da su ozlijeđeni zadobili uglavnom lakše ozljede, dok je jednoj osobi slomljena podlaktica. Neki putnici natučeni su prilikom pada, a nekima je stavljen Schanzov ovratnik.

Među ozlijeđenima je i putnica Danijela Delić koja kaže da ih je ograda spriječila da ne završe u provaliji.

"Nisam direktno vidjela sâm čin sudara. Znam da se autobus u jednom trenutku prevrnuo, natukla sam se tom prilikom, onda se vratio... Ne mogu od šoka uopće govoriti. Da nije bilo te ograde, mi bismo završili u provaliji", ispričala je putnica novinarima.

Na staroj kliškoj cesti sudarila se dva autobusa i osobni automobil
1/12

U vojnom su se nalazili vojnici, a u drugom autobusu bila su djeca koja su išla u školu te od njih nitko nije ozlijeđen. Iz MORH-a javljaju kako je ozlijeđeno šest pripadnika Hrvatske vojske.

"Pripadnici Hrvatski vojske nalazili su se u autobusu redovnog vojnog linijskog prijevoza na relaciji Sinj-Split i zatražili su liječničku pomoć koja im je pružena u KBC-u Split", priopćili su iz MORH-a.

VIDEO Na staroj kliškoj cesti je u sudaru poginula vozačica i ozlijeđeno je devet osoba (Snimila: Slavica Vuković)

Nitko od njih nije životno ugrožen, rekao je Hini liječnik Miho Sušić iz splitskog KBC-a.

​"Većinom je riječ o ozljedama koje putnici u autobusu zadobiju nakon što poslije sudara popadaju po podu. Možda će biti kakav lom podlaktice, što se računa kao teža ozljeda s obzirom na to da se svaki lom tretira kao teža ozljeda. Svih devet putnika trenutačno su na obradi u bolnici, pa će se vidjeti koje su točno ozljede zadobili", izjavio je Sušić.

Razgovarali smo s Rokom Pleštinom, mladićem u čijem je dvorištu završio autobus koji je vozio vojnike.

– Nisam vidio, ali na temelju priča zaključio sam što se moglo dogoditi. Vojnički autobus vozio je normalno svojim trakom. Mislim da su mu kočnice otkazale pa ga je sila vukla prema natrag, odnosno u rikverc. Mislio je da će ga zid zaustaviti, međutim nije nego je završio kod nas u vrtu. Skoro se i prevrnuo jer se nije dočekao kako treba – rekao nam je Roko.  

– Prema priči ispada da je žena kriva jer je vozila u suprotnom smjeru. Autobus je pokušao nju izbjeći da ne dođe do frontalnog sudara. Da nije udario u vojnički autobus, Promet Makarska bi završio dolje u padini na kući, bilo bi mnogo poginulih – dodao je.

Kaže kako je vidio da je vozač autobusa koji je prevozio vojnike bio ozlijeđen te ga je odvezla hitna pomoć.

– Bila su tu tri kola hitne pomoći, policija, vatrogasci... – dodao je.

VIDEO Na staroj kliškoj cesti sudarila se dva autobusa i osobni automobil

 

Ključne riječi

Komentara 11

Avatar Veljko_Veseljko
Veljko_Veseljko
09:29 14.10.2019.

Počivala u miru Božjem.

Avatar southman
southman
09:27 14.10.2019.

Što busevi ( osim učeničkih ) uopće rade na staroj kliškoj cesti ??

OB
ObrenM
17:27 14.10.2019.

Neka pociva u miru bozjem.ali?!.Bolje da je ona otisla, nego netko od putnika,koji nisu nista krivi.Na toj cesti suludo je pretjecati osobno vozilo,a kamoli autobus.Cinjenica je da veliki broj zena vozi nenormalno,nesigurno,brzo i napamet.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije