Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROGLAŠENA TRODNEVNA ŽALOST

U strašnoj autobusnoj nesreći poginula obitelj iz Skoplja: majka, otac i četverogodišnji blizanci

Bus crash in Bulgaria
Foto: STOYAN NENOV
1/4
23.11.2021.
u 14:21

Najstarija žrtva nesreće imala je 63 godine, a najmlađa četiri godine.

Među poginulima u strašnoj prometnoj nesreći u Bugarskoj je i cijela obitelj iz Skoplja: 36-godišnja majka Xhihan, 36-godinji otac Avnii četverogodišnji blizanci Luan i Alban.

Istražitelji na mjestu nesreće kazali su novinarima Alsat.mk da su pronašli tijelo žene s dvoje djece ispred srednjih vrata autobusa. 

Sjevernomakedonska Vlada proglasila trodnevnu žalost zbog tragične nesreće u kojoj je život izgubilo 45 makedonskih državljana. 

Prema burgarskim medijima, većina putnika je rođena između 1971. godine i 2004. godine. Najstarija žrtva nesreće imala je 63 godine, a najmlađa četiri godine. 

- Po meni pogrešku je napravio vozač. Prednja desna guma udarila je oznaku koja je istrošena 45 metara dalje - tvrdi Vasko Pirgov iz kotarske uprave Pernik koji je bio među prvima na mjestu nesreće.  On smatra da je vozač zaspao. 

- Dvadeset je minuta vožnje od mjesta nesreće do benzinske postaje. Vjerojatno je na trenutak zaspao, okrenuo volan, potom pokušao se zaustaviti nakon čega je došlo do požara na prednjem dijelu busa - navodi Pirgov za bugarske medije. 

Zamjenik glavnog tužitelja Borislav Sarafov kazao je da je u tijeku dobivanje genetičkog materijala od članova obitelji putnika kako bi se oni mogli identificirati, te je naveo kako je istraga u tijeku. 

Naveo je kako u ovom trenutku se pokušava utvrditi je li riječ o ljudskoj pogrešci ili o tehničkoj greški. Kazao je kako je u busu bio drugi vozač, ali u ovom trenutku sve ukazuje na to da niti jedan od vozača nije preživio.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
14:47 23.11.2021.

Strašna tragedija! Sućut obiteljima!!! Ali VL: "Prednja desna guma udarila je oznaku koja je istrošena 45 metara dalje"... Dajte prijevod toga...

VU
vucic
14:40 23.11.2021.

Jesu to oni elektricni autobusi koje je Rimac najavljivao ? :p

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije