Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
varaždinska županija

U štrajku solidarnosti sudjelovala većina zaposlenih u javnom i realnom sektoru

štrajk
Marko Jurinec/PIXSELL
25.02.2014.
u 14:15

Štrajk solidarnosti podržali su i zaposleni u svih dvanaest srednjih škola Varaždinske županije.

U štrajku solidarnosti sudjelovala je većina zaposlenih u javnom i realnom sektoru na području Varaždinske županije. Prema riječima Nevenke Poljak, regionalne povjerenice SSSH-a, nisu imali dojava da je netko od poslodavaca ometao pripremu i provođene štrajka.

- Posebno smo ponosni na organizaciju i provođenje štrajka u javnom prometu. Vozači autobusa su štrajkali petnaestak minuta, a nakon toga su nastavili s radom. Veseli nas da nikakvih primjedbi od putnika nismo imali. Svi su pokazali razumijevanje za probleme radnika u štrajku. Razumljivo da štrajk solidarnosti u javnom prijevozu nije mogao trajati dva sata jer trebalo je djecu prevesti do kuće, ali na autobusima su bili istaknuti tranaspresnti s natpisom "štrajk". U drugim javnim službama i tvrtkama štrajkalo se na različite načine i koliko je specifičnost posla to dopuštala. Svatko je na svoj način pokazao što misli o prijedlogu Zakona o radu - rekla je Nevenka Poljak.

Štrajk solidarnosti podržali su i zaposleni u svih dvanaest srednjih škola Varaždinske županije. Zvonimir Lončar, povjerenik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama, kaže da ni jedna škola srednja škola od 12 do 14 sati nije radila. Djeca su poslana kućama i nikakvih problema u provođenju štrajka nije bilo.

>> Sve je stalo na dva sata! Sever: Slijedi puno veći štrajk!

Komentara 1

Avatar žič
žič
10:40 27.02.2014.

a zakaj nisu štrajkali prodavaći u,,konzumu,,i ostalim trgovačkim centrima,štrajkali su ljudi koji imaju benificije kao nitko u državi,čitam danas koje sve benificije imaju djelatnici FINE.......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije