Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NESREĆA

U srušenom kineskom zrakoplovu poginula su 42 putnika

kineski avion
xinhua
24.08.2010.
u 18:55

Iz zrakoplova je do sada izvučeno 49 osoba, od kojih je troje u kritičnom stanju. Danas se srušio i zrakoplov u Nepalu.

Četrdeset devet osoba za sada je spašeno, a 42 su poginule u zrakoplovu koji se danas srušio pri slijetanju u sjeveroistočnoj Kini.  Zrakoplov Henan Airlinesa nakon jednosatnog leta prilikom spuštanja je promašio pistu zračne luke Lindu u gradu Yichunu. U zrakoplovu je bio 91 putnik, među kojima i petero djece.

 Zrakoplov je letio iz Harbina, glavnog grada provincije Heilongjiang, a srušio se u 22 sata i 10 minuta po lokalnom vremenu, javila je agencija Xinhua.

Potraga spasilačkih timova za preživjelima u zrakoplovu još uvijek traje. Avion se nakon rušenja zapalio, ali vatra je, prema navodima državnih medija, sada ugašena.

Preživjeli su odvezeni u lokalne bolnice, a prema informacijama zamjenika gradonačelnika Wanga Xuemeija među njima je troje u kritičnom stanju. 
Zračna luka kod Yinchuna mala je luka koja se otvorila tek prošle godine.

Danas se srušio i zrakoplov u Nepalu. Poginulo je 14 ljudi – tri člana posade, pet nepalskih putnika, četiri Amerikanca, jedan Britanac i jedan Japanac – koji su se zaputili na planinarsku turu na Everest.

Zrakoplov se srušio južno od nepalske prijestolnice Katmandua. Zrakoplov se vraćao u Katmandu jer zbog loših vremenskih uvjeta nije uspio sletjeti na područje Everesta.
Neki svjedoci naveli su da se prije pada zrakoplova čula eksplozija. Činjenica je, međutim, da je u vrijeme pada zrakoplova vidljivost bila minimalna.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar commentator
commentator
21:36 24.08.2010.

Ne razumijem zašto se piše:\"među toliko i toliko putnika bilo je i troje djece...\"Možda bi trebalo onda pisati:\"među toliko i toliko putnika i toliko djece bilo je i sedmero staraca?\" Ili možda bi se moglo:\"među 75 putnika bilo je ii sedmero djece, i dvanaestoro staraca i tri trudnice, itd?\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije