Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Skidanje imuniteta?

U srijedu rasprava o pokretanju postupka protiv Slavka Linića

linić
Goran Kovačić/PIXSELL
18.05.2010.
u 14:52

Podsjetimo, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu odvjetnik Velimir Došen podnio je privatnu tužbu uime ministra Tomislava Karamarka protiv Linića zbog klevete i uvrede.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo na svojoj sjednici u srijedu raspravljat će o zahtjevu za davanje odobrenja za pokretanje kaznenog postupka protiv zastupnika Slavka Linića. U svojoj praksi Mandatno-imunitetno povjerenstvo dosad nije skidalo imunitet zastupnicima po privatnim tužbama za uvredu i klevetu pa se očekuje da će i ovaj zahtjev biti glatko odbijen.

Podsjetimo, na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu odvjetnik Velimir Došen podnio je privatnu tužbu uime ministra Tomislava Karamarka protiv Linića zbog klevete i uvrede. Odvjetnik Došen potvrdio je da se tužba odnosi na višekratne Linićeve izjave u raznim medijima – u kojima je Linić u očitoj i izričitoj namjeri vrijeđanja i klevetanja ministra unutarnjih poslova, upotrebljavao pogrdan naziv "špijunčina", "špijunčina broj 1", "špijun", "špijun Karamarko".

Karamarkov odvjetnik tvrdi da je to u svrhu stvaranja lošega javnog dojma za tužitelja kao i Linićeva izjava "Karamarko ucjenjuje DORH i provodi policijsku diktaturu". Podsjetimo, u privatnoj tužbi ministar traži da se Linić proglasi krivim i osudi na novčanu kaznu u visini 50 prosječnih dnevnih dohodaka zbog uvrede i stotinu prosječnih dnevnih dohodaka zbog klevete.

Tu je riječ o Linićevim prosječnim dnevnim zaradama kao saborskog zastupnika pa, ako ga sud proglasi krivim, trebao bi platiti nešto više od 70 tisuća kuna. Dokaže li se Linićeva odgovornost, ministar Karamarko tražit će i naknadu štete, a taj će novac darovati u humanitarne svrhe - svojedobno je kazao njegov odvjetnik.

Komentara 14

Avatar punkufer
punkufer
15:21 18.05.2010.

Linić bio jedan od potpisnika ugovora za kupovinu kamiona (uz Crkvenca, i Lučina), a za kojega Nijemci kažu da su članovi hrvatske vlade TRAŽILI I DOBILI 22 milijuna kuna mita. Što je s istragom tog slučaja?

JA
jarac
15:37 18.05.2010.

Bilo bi vrijeme da se ovog krimonalca lopova i najvećeg prevaranta već jednom zatvori.

MM
Mladen Miletić
19:56 18.05.2010.

Kako če sud utvrditii dali če utvrditi pošteno i istražno tko više laže od njih dvojice ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije