Naslovnica Vijesti Hrvatska

U srijedu najavljen probni let MiG-a 21

Probni let izvest će se na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske te Sisačko-moslavačke županije, a postoji mogućnost da će se probijanje zvučnog zida čuti i na području Zagrebačke županije.
20. listopada 2009. u 16:18 10 komentara 3 prikaza
mig-21
Foto: 24 sata

Zrakoplov Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva MiG-21 izvest će u srijedu 21. listopada od 11 do 15 sati planirani redoviti probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida, izvijestili su iz Ministarstva obrane.
 
Probni let provest će se na području Osječko-baranjske, Brodsko-posavske te Sisačko-moslavačke županije, a zbog specifičnosti širenja zvuka postoji mogućnost da će se probijanje zvučnog zida čuti i na području drugih županija (Grad Zagreb i Zagrebačka županija).
 
Radi se o redovitoj proceduri nakon obavljenih radova na zrakoplovu, a let će se izvoditi na visini od 11.000 metara uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera prilikom izvođenja leta.

Ilustracija
VAŽNO
Imate atmosferski bojler? Ovo su neke stvari na koje treba paziti kako biste izbjegli tragične posljedice

A1 izdvaja za Vas

  • -obrisani-:

    ma nemojte se rugati i smijati...to nam je jedina leteca kanta...sve oastale su neki air - traktori... . a sto se farbe tice...mora biti tako...brze se nadje, kad se srusi...!!!

  • Sjeverac:

    A ngdje ne pise iz kojeg je stoljeca ovaj zrakoplov!

  • Glista:

    k/rouge, probni zrakoplovi su cesto pofarbani na vrlo vidljive boje i oblike bas zbog toga: Da su vidljivi kamerama koje prate i snimaju probne letove.