Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKUŠAJ PUČA

U Srbiji uhićena dvojica osumnjičenih za terorističke akcije u Crnoj Gori: planirali su likvidaciju Mila Đukanovića

crna gora
Foto: STEVO VASILJEVIC/REUTERS/PIXSELL
13.01.2017.
u 21:45

Državljani Srbije Nemanja Ristić (43) i Predrag Bogićević (47), osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori, uhićeni su u petak uhićeni su u Beogradu i Kragujevcu po crnogorskoj tjeralici

U Srbiji su danas uhićena dvojica srbijanskih državljana za kojima je Crna Gora raspisala međunarodnu tjeralicu zbog sumnje da su sudjelovali u pokušaju puča na dan crnogorskih izbora prošle godine, objavili su beogradski mediji.

Državljani Srbije Nemanja Ristić (43) i Predrag Bogićević (47), osumnjičeni za terorizam u Crnoj Gori, uhićeni su u petak uhićeni su u Beogradu i Kragujevcu po crnogorskoj tjeralici.

Crna Gora ih sumnjiči da su organizirali kriminalnu skupinu koja je na dan izbora 16. listopada, navodno, planirala upad u Skupštinu Crne Gore te uhićenje i likvidaciju tadašnjeg premijera Mila Đukanovića kako bi na vlast dovela oporbeni savez.

Srbijanska ministrica pravosuđa Nela Kuburović izjavila je u petak da će Srbija, čim dobije potrebne dokumente, nastaviti postupak u svezi sa zahtjevom Crne Gore za izručenje dvojice srpskih državljana, osumnjičenih za pokušaj terorizma.

Crna Gora je izdala uhidbeni nalog i za dvojicu državljana Rusije. Ruska vlada zanijekala je upletenost u navodnu urotu.

Ravnatelj policije Crne Gore Slavko Stojanović priopćio je sredinom listopada da je u Crnoj Gori uhićeno 20 državljana Srbije osumnjičenih za terorizam jer su, kako se sumnja, ušli u Crnu Goru s namjerom da tijekom izborne večeri poduzmu oružane napade na državne institucije.

>> Američki dužnosnik upozorava: Cijeloj regiji prijeti veći dolazak terorista

Komentara 4

IB
ivica.barac.62
22:32 13.01.2017.

Gdije je ta azurnost Srbije prema Hrvatskoj.

KO
kotoranin
22:32 13.01.2017.

A red bi bio da sada dodju na red ove nase domace posrbice pogotovo vodje a ubrzo ce za njih biti spreman gvantenamo pa ce tamo vrcet krmetine i koljenice.

ZE
Zemuncevic
09:50 14.01.2017.

Izgleda da srbici hoce da probaju opet otimati tudje !!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije