Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preventivna mjera

U Srbiji proglašeno izvanredno stanje zbog poplava i kiše

poplava
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
10.03.2016.
u 21:58

-Odluka je donijeta kao preventivna mjera kojom će se olakšati i ubrzati djelovanje svih tijela Republike Srbije u zaštiti života i sigurnosti građana i imovine, kao i otklanjanju posljedica poplava- priopćeno je iz vlade Srbije

U Srbiji je večeras na cijelom teritoriju proglašeno izvanredno stanje kao preventivna mjera zbog poplava i padalina koje će po prognozama narednih 24 sata donijeti u pojedinim područjima i do 60 litara oborina po četvornom metru.

-Odluka je donijeta kao preventivna mjera kojom će se olakšati i ubrzati djelovanje svih tijela Republike Srbije u zaštiti života i sigurnosti građana i imovine, kao i otklanjanju posljedica poplava-  priopćeno je iz vlade Srbije.

Vlada će, kako se navodi u priopćenju, uz svakodnevne sjednice Republičkog stožera za izvanredna stanja, kontinuirano pratiti stanje na terenu i o tome izvještavati građane.

Sveukupnu situaciju otežava i migrantska kriza, pa će policiji u zaštiti granica, narednih dana pomagati i vojska, istaknuto je u priopćenju.

Vlada Srbije uputila je apel građanima da poštuju odluke vlade i učine sve kako bi se spriječile veće posljedice tijekom kritičnog kišnog perioda koji meteorolozi predviđaju do utorka sljedećeg tjedna.

U Srbiji je zbog obilnih kiša već u utorak proglašeno izvanredno stanje u 15 općina na zapadu i jugozapadu Srbije, a evakuirano je najmanje 150 ljudi i poplavljeno oko 700 kuća te stotine pomoćnih objekata, a pod vodom su i proizvodni pogoni pojedinih poduzeća, te više od 6.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

>>Srbija predlaže regionalnu suradnju u izvanrednim situacijama

>>Hrvatska i Srbija potpisuju sporazum o zajedničkoj borbi protiv poplava

Ključne riječi

Komentara 15

DU
dukidudoje
22:26 10.03.2016.

ovi vec napravili "srbija na vodi" bez pomoci arapa

DU
dukidudoje
22:24 10.03.2016.

sad ce rusi da salju pomoc, ako ne ide vucic da zamoli bracu iz arapskih zemalja...a rusija je uvjek pomagala srbiju kad je bilo nevolja

ZG
zg223
10:22 11.03.2016.

mora da je karma u pitanju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije