Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONIJELA PUTNICA IZ LONDONA

U Srbiji potvrđena britanska mutacija virusa. Vučić: Teže je nabaviti cjepivo nego nukelarno oružje

Beograd: Vučić  na konferenciji nakon sjednice državnog vrha i Operativnog tima za cijepljenje
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL
1/3
24.01.2021.
u 13:15

"Danas je teže nabaviti cjepivo nego nukelarno oružje", ustvrdio je Vučić, navodeći kako od ponedjeljka očekuje nove informacije o daljnjoj nabavi ruskog cjepiva Sputnjik V

Britanska mutacija koronavirusa stigla je u Srbiju, izjavio je u nedjelju srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, dodajući da ga je o tome izvjestio ministar zdravstva Zlatibor Lončar.

Putnica iz Londona, koja je bila negativna na PCR testu, donijela je tu mutaciju, a njezin suprug je imao teške simptome.

Lociraju se svi kontakti te žene i pokušava ih se izolirati, rekao je Vučić u intervjuu za TV Prva.

On je naglasio da Srbija još nije dobila "nijednu dozu cjepiva iz COVAX programa, a samostalno je nabavila 1,15 milijuna cjepiva", ali je istaknuo kako je "zabrinut jer je jako teško" nabaviti nove kontigente.

"Danas je teže nabaviti cjepivo nego nukelarno oružje", ustvrdio je Vučić, navodeći kako od ponedjeljka očekuje nove informacije o daljnjoj nabavi ruskog cjepiva Sputnjik V.

Srbija je, po njegovim riječima, naručila oko osam milijuna doza cjepiva, ali je "problem što ih nema".

U Srbiji je do subote popodne protiv koronavirusa cijepljeno 163.355 osoba, a za cijepljenje je posredstvom sustava e-uprave prijavljeno više od pola milijuna građana.

Srbija koristi tri cjepiva - američko-njemački Pfizer-BioNTech, ruski Sputnjik V i kineski Sinopharm.

Prije sedam dana Kina je Srbiji isporučila milijun doza cjepiva.

Komentara 36

Avatar Warded
Warded
13:47 24.01.2021.

Stvara se umjetna potražnja da bi se nabila cijena i privid stvarne vrijednosti. Sad bi kao svi trebali pohrliti na cijepljenje jer je "roba tražena pa samim tim i vrijedna" 🤭🤥

DI
Dino123
13:34 24.01.2021.

Pošto je nabavio cjepivo,da se zaključiti iz izjave da je Srbija probala nabaviti nuklearno oružje.Vrijeme je da ih netko vrati u Anatoliju odakle su i došli,skupa s vama iz ovih glupih novina koji forsiraju ovakve vijesti.

Avatar KORONAŠ
KORONAŠ
13:35 24.01.2021.

Samo neka se srbi cijepe, prepuštamo im i naše doze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije