Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SA ZAPADNIM PARTNERIMA

U Srbiji počela vojna vježba 'Platinasti vuk 19'

Vojna vježba u Srbiji
Foto: Ministarstvo obrane Republike Srbije
1/4
03.06.2019.
u 15:58

U vojnim aktivnostima sudjeluje oko 500 pripadnika oružanih snaga

U vojnoj bazi „Jug“ kod Bujanovca na jugu Srbije u ponedjeljak je počela multinacionalna vježba "Platinasti vuk 19", a u vježbovnim aktivnostima sudjeluje oko 500 pripadnika oružanih snaga Bosne i Hercegovine, Bugarske, Mađarske, Italije, Sjeverne Makedonije, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Velike Britanije i Srbije.

U vježbi za koju je odabrana tema „Taktike, tehnike i procedure u multinacionalnim operacijama – neubojito oružje“, pripadnici vojski zemalja sudionica uvježbavat će procedure prigodom angažiranja u multinacionalnim operacijama i radnjama i postupcima u međunarodnom okruženju, priopćilo je srbijansko Ministarstvo obrane.

Vježba traje do 19. lipnja, a njezin je cilj da "unaprijedi interoperabilnost i međusobno razumijevanje pripadnika vojski partnerskih zemalja na taktičkoj razini tijekom potpore miru u multinacionalnom okruženju", navedeno je u priopćenju.

Prema ranijim navodima beogradskih elektroničkih medija, usporedbe posljednjih nekoliko godina pokazuju da Vojska Srbije razmjerno često vježba sa zapadnim partnerima.

Tako su u 2015. godini održane 24 vježbe sa stranim partnerima, od kojih samo dvije s ruskom vojskom, a 22 sa zapadnim partnerima.

Navodi se i da je od početka 2016. realizirano 116 aktivnosti vojne suradnje s NATO-om, od kojih samo sa Sjedinjenim Američkim Državama 90.

Ključne riječi

Komentara 10

UJ
ujo41
18:44 03.06.2019.

kako ? satenasti fuk '19

Avatar Tračalo
Tračalo
21:38 03.06.2019.

Samo da netko ne nastrada na vježbi, bit će krivi hrvati ili kosovari

DU
Deleted user
16:43 03.06.2019.

Prilicno ih se skupilo. Skoro cetiri reda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije