Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
posao 'cvjeta'

U Srbiji oboljelima od raka na crnom tržištu prodaju petrolej!

lijekovi
Kristina Štedul Fabac/Večernji list/Pixsell
21.08.2013.
u 15:17

Profesor Slobodan Čikarić predsjednik Društva Srbije za borbu protiv raka kazao je da je liječenje petrolejem čista besmislica i zabluda. - Petrolej je otrov, a ne lijek- rekao je.

Oboljelima od raka u Srbiji nadriliječnici kao lijek prodaju medicinski petrolej, navodno alternativni pripravak za rak, pišu Večernje novosti, prenosi B92.

Petrolej se nabavlja na crnom tržištu, a liječnici upozoravaju da tretman njime u najboljem slučaju nema efekta.

R. G. iz Novog Kneževca počeo ga je švercati prije nekoliko mjeseci i već je proširio posao na cijelu regiju. Rekao je za Večernje novosti da ga kupuje u apoteci u Njemačkoj te da boca od 2,5 decilitra stoji 15 eura, a da ga on prodaje za 35. Ispričao je da s do tržišta probio bez mnogo napora tako što je postavio oglase na internet te da je interes ogroman.

Profesor Slobodan Čikarić predsjednik Društva Srbije za borbu protiv raka kazao je da je liječenje petrolejem čista besmislica i zabluda.

- Petrolej je otrov, a ne lijek. Službene metode u liječenju su najdjelotvornije, a njihova uspješnost je 50 posto, kazao Čikarić za Večernje novosti, a dr. Biljana Kukić s onkološkog instituta u Sremskoj Kamenici kazala je da ne postoji nijedna klinička studija koja dokazuje da je petrolej djelotvoran u liječenju karcinoma te da ga ne preporučuju bolesnicima. 

>> Povećanje broja oboljelih od melanoma za dvije trećine

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije