Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USVOJILA VLADA

U Srbiji nova koronapravila stupaju na snagu od ponoći, na popisu i Hrvatska

Mjere sigurnosti na GP Bajakovo zbog epidemije koronavirusa
Davor Javorovic/PIXSELL
23.07.2021.
u 15:51

Srbijanska vlada usvojila je Zaključak o davanju suglasnosti za priznavanje potvrde o potpunom cijepljenju protiv covida 19 i potvrda o preboljenju pri ulasku stranih državljana u Srbiju, priopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

U Srbiji će od 24. srpnja u ponoć stupiti na snagu nova korona pravila o ulasku u zemlju koja podrazumijevaju potvrdu o potpuno cijepljenju ili o preboljenju COVID-19, a među državama čiji se certifikati priznaju je i Hrvatska.

Srbijanska vlada usvojila je Zaključak o davanju suglasnosti za priznavanje potvrde o potpunom cijepljenju protiv COVID-19 i potvrda o preboljenju pri ulasku stranih državljana u Srbiju, priopćeno je iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Na popisu država čiji se certifikati priznaju od 24. srpnja su Gruzija, Monako, Cipar, Libanon, Moldavija, San Marino, Tunis, Hrvatska i Slovačka, a u najskorije vrijeme se očekuje da i građanima Armenije, Sirije i Egipta bude omogućen ulazak u Srbiju samo s potvrdom o potpunom cijepljenju.

Hrvatska je i na popisu još 16 zemalja koje su obuhvaćene liberalizacijom mjera i za čije se državljane dopušta ulaz uz potvrdu o preboljenju ili uz odgovarajući PCR ili BAT (brzi antigenski test), a primjena također počinje u ponoć 24. srpnja.

Ministrica trgovine i turizma Tanja Matić istaknula je, u povodu liberalizacije mjera, da je devizni priliv od turizma povećan za 29,3 posto u odnosu na 2020. godinu, ocijenivši kako se novom odlukom Vlade može očekivati "još veći priljev stranih turista", te "uspješnija turistička sezonu i značajna ekonomska dobit". 

VIDEO: Nove strože mjere na Jadranu: Uvedeni i novi uvjeti za ulazak u Hrvatsku!

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Tata1208
Tata1208
21:19 23.07.2021.

Nova pravila na snagu stupaju i u Mađarskoj, Sloveniji, Italiji, Crnoj Gori, Albaniji, Bosni.... pa i u Makedoniji, Austriji... kaj ne? I ti bi podaci sigurno za Hrvate bili milijun puta važniji nego ovi iz zapadne turske, ali... mora se brem moooraaa - uz plaću u HRVATSKIM kUnama.

YE
Yellow
18:15 23.07.2021.

NOVO NENORMALNO ON JE POSEBNA PRIČA HR SPORTA, A U TOKIJU STRAHUJE OD JEDNE STVARI: ‘PROBLEM SU LAŽNI POZITIVNI TESTOVI‘ Najbolji hrvatski gimnastičar progovorio o pripremama za Tokio, uzbuđenju koje osjeća, atmosferi... Sve je jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije