Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'STIGAO TREĆI VAL'

Maske u Srbiji obavezne i na otvorenom, od ponedjeljka Arena ponovno Covid bolnica

Markets in Belgrade are open three days a week, starting Thursday.
Pijace u Beogradu rade tri dana nedeljno, od cetvrtka.
Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
1/4
16.10.2020.
u 12:58

Srpski Krizni stožer donio je nove mjere nošenja maski na otvorenom, zabranu lokalnim samoupravama da daju dozvole za okupljanja, i naredbu ugostiteljskim objektima da odgovorna osoba provodi mjere zaštite protiv širenja virusa.

U Srbiji su danas prijavljena nova 203 slučaja zaraze Covid-19 virusom, a ukupni broj slučajeva do sada je 35 545. Brojke rastu, a tamošnji epidemiolozi kažu da je stigao treći val epidemije.

Srpski Krizni stožer donio je nove mjere nošenja maski na otvorenom, zabranu lokalnim samoupravama da daju dozvole za okupljanja, i naredbu ugostiteljskim objektima da odgovorna osoba provodi mjere zaštite protiv širenja virusa, javlja Blic.rs.

Jedna od novosti je da će Arena od ponedjeljka opet postati privremena Covid-19 bolnica. 

>> VIDEO Znanstvenici Nenad Ban i Gordan Lauc otkrili što nas očekuje u nastavku pandemije

"Maske trebamo nositi svi, stalno i na otvorenom prostoru, to je isto nova mjera"  - rekla je članica Kriznog stožera, dr. Darija Kisić Tepavčevič.

"Želimo djelovati preventivno, da ne reagiramo tek kad imamo ozbiljno popunjene kapacitete, izmorene ljude, kroz to smo prošli i nema razloga da ne naučimo na svojim i tuđim primjerima koji nisu dali dobre rezultate." rekao je ministar Lončar prije sjednice Kriznog stožera, a najavio je postrožavanje mjera, ali balansirano.

 

Ključne riječi

Komentara 1

AA
aabbcc
13:19 17.10.2020.

Arena je najbolja tamo mogu napraviti grupe od po tisuce upitno zarazenih a Srbi se vole druziti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije