Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SELAKOVIĆ SAZVAO KONFERENCIJU

'Vučićeva namjera bila je samo da položi cvijeće u Jasenovcu. Šokirani smo odlukom hrvatskih vlasti!'

Vučić ugostio prvu generaciju polaznika programa "Barvalipe – Romi u javnoj upravi Srbije"
Foto: Amir Hamzagic
1/3
17.07.2022.
u 11:22

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tijekom današnjeg dana je htio posjetiti Jasenovac, no to su mu zabranile hrvatske vlasti jer ih nije obavijestio, već je poslao poruku Miloradu Pupovcu

Srbijanski ministar vanjskih poslova Nikola Selaković u 11 sati sazvao je izvanrednu konferenciju za medije zbog zabrane ulaska u Hrvatsku koju su hrvatske vlasti uputile Aleksandru Vučiću.  

- Na ovu notu naše ministarstvo odgovorilo je notom koja je predstavljena i otpravnici poslova ambasadi RH u Beogradu jutros u 10 sati. S obzirom da je predstavnica ambasade odbila primiti notu koja joj je uručena, ja ću pročitati tekst naše note - kazao je.

Rekao je da u noti stoji da posjet srbijanskog dužnosnika Hrvatskoj ne može biti privatne prirode.

- Ministarstvo vanjskih poslova Srbije je šokirano protupravnom, antieuropskom i anticivilizacijskom odlukom kojom se na osnovu arbitratre odluke hrvatskih vlasti i grubom kršenju prava na slobode kretanja. Namjera predsjednika Srbije bila je samo da položi cvijeće i zapali svijeće na mjestu gdje je stradalo više stotina tisuća nevinih žrtava - kazao je. 

 - Predsjednik Vučić je zainteresiran za učini službenu posjetu Jasenovcu do 15.9.2022. u dubokom nadanju da osuđuju zločine koje je učinila nacistička Hrvatska do 1945. - dodao je. 

Selaković je kazao kako Srbija zadržava pravo adekvatno odgovoriti na odluku hrvatskih vlasti. 

- Nevjerojatno je da se ovako nešto događa nakon Drugog svjetskog rata. Za mene je nevjerojatno da neko u polaganju cvijeća na mesto najvećeg stradanja srpskog naroda vidi kaos - kazao je. 

Kako je Jutarnji list ranije objavio, srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić tijekom današnjeg dana je htio posjetiti Jasenovac, no to su mu zabranile hrvatske vlasti jer ih nije obavijestio, već je poslao poruku Miloradu Pupovcu. 

Premijerka Ana Brnabić kazala je kako je Vučić samo privatno htio položiti svijeće jasenovačkim žrtava, a cijeli događaj nazvala ''najvećim skandalom koji se dogodio u modernoj povijesti odnosa između Republike Srbije i Republike Hrvatske''. 

>> VIDEO Policajci gledali snimku nadzorne kamere, a onda ostali u čudu

Komentara 33

BU
Buterbur
10:33 17.07.2022.

Eto im sad materijala za kmečanje za barem tjedan dana. Ima da padaju u nesvjest uz standardno histerisanje "skandalozno, monstruozno, svirepo..."

Avatar RuAF
RuAF
10:38 17.07.2022.

Bliži se Oluja pa su već sad krenuli da histerišu

AL
altruist
10:37 17.07.2022.

Samodeklarirani fašist nema što raditi u civiliziranoj zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije