Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradi se 206 stanova

U Splitu pozivaju podstanare: Javite se za POS-ove stanove!

baldasar
Tino Juric/PIXSELL
13.08.2013.
u 14:31

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju svi hrvatski državljani, bez obzira na prebivalište i bez obzira na vlasništvo drugih nekretnina.

U Splitu se ponovno pokreće program društveno poticane stanogradnje. U prvoj je fazi na lokaciji Kila planirana gradnja 206  stanova, tri poslovna prostora i 376 parkirnih mjesta u garaži. Planirana vrijednost investicije je 156 milijuna kuna od kojih će Grad split uložiti 24,7 milijuna u komunalno opremanje.

- Radi se o povratnim sredstvima koja će biti vraćena Gradu i APN-u kada ljudi otplate stanove. Objavljen je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za sastavljanje Liste reda prvenstva koji je otvoren do 30.rujna ove godine – rekao je Željko Uhlir, zamjenik ministrice graditeljstva i prostornog uređenja.

Pravo na podnošenje zahtjeva imaju svi hrvatski državljani, bez obzira na prebivalište i bez obzira na vlasništvo drugih nekretnina. Dodatni se bodovi ostvaruju ako osoba nema nekretninu i ako je rođena u Splitu, a bodove donose i godine prebivanja u Splitu. 

-Podnesen je zahtjev za lokacijsku dozvolu za gradnju POS-ovih stanova, a očekujemo da bi ona mogla biti izdana do kraja mjeseca - rekao je splitski gradonačelnik, Ivo Baldasar.

Mjesec dana bit će potrebno za sastavljanje liste, a još dvadesetak dana za rješavanje prigovora i objavu konačne liste, kada će biti jasno kolike su stvarne potrebe.. 

- U slučaju Kile 3 odlučili smo krenuti u projekt prije nego smo definirali stvarne potrebe jer smo sigurni da ćemo na toj lokaciji i po najvišoj predviđenoj cijeni od 1100 eura po metru četvornom te stanove sigurno prodati - kazao je Ulhir.

Kupnjom stanova po POS-u ostavruje se ušteda od 20.000 do 30.000 eura. Osigurana je kreditna linija s kamatnom stopom od 3,9 posto.

Na području Splitsko - dalmatinske županije izgrađeno je 487 POS-ovih stanova, od toga 384 na Brodarici.

>> Mrak-Taritaš polaže kamen temeljac za POS od 26 mil. eura

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije