Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ucjene

U Splitu po drugi puta uhićen student Filozofskog fakulteta koji je prijetio masovnim pokoljem

Zagreb: U eksploziji u Dubravi oštećeni su kuća i dva auta, policija provodi očevid
Neva Zganec/PIXSELL/Ilustracija
28.04.2023.
u 18:53

U sklopu istrage zatražen jue pregled mobitela u kojem je pronađena nekolicina snimaka masovnih ubojstava u američkim školama. Uz te uznemirujuće snimke pronađen je videozapis u kojem student vjžba pucanje iz vatrenog oružja u jenom selu u okolici Splita. Nađene su i snimke gdje mladić drži bombu te video u kojem objašnjava u kojoj bi dvorani na fakultetu mogao izvršiti pokolj.

U Splitu je uhićen 22-godišnji student Filozofskog fakulteta koji je po drugi puta u 10 dana prijetio masovnim pokoljem svojih kolega i profesora. Prvi puta je uhićen zbog lažne uzbune na jednoj platformi za nesmetanu komunikaciju na engleskom jeziku gdje je u jednom trenutku napisao da će ih sve zaključati u dvoranu za vrijeme predavanja te pobiti hicima iz vatrenog oružja.

Američke službe za nadzor takvih platformi prepoznale su riječi kao što su smrt i ubojstvo te su saznanja prenijeli hrvatskim kolegama, prenosi Slobodna DalmacijaStudentove prijetnje shvaćene su ozbiljno te je uhićen, nakon čega je proveo noć u ćeliji kod pritvorskog nadzornika nakon čega je priveden na ispitivanje na Općinsko državno odvjetništvo i netom nakon toga pušten na slobodu. 

U sklopu istrage zatražen je pregled mobitela u kojem je pronađena nekolicina snimaka masovnih ubojstava u američkim školama. Uz te uznemirujuće snimke pronađen je videozapis u kojem student vježba pucanje iz vatrenog oružja u jenom selu u okolici Splita. Nađene su i snimke gdje mladić drži bombu te video u kojem objašnjava u kojoj bi dvorani na fakultetu mogao izvršiti pokolj.

-Okrivljeniku se stavlja na teret da je dana 11. travnja 2023., na jednoj internetskoj platformi, u nakani da zastraši grupu studenata jednog fakulteta u Splitu, koji pristupaju polaganju kolokvija dana 20. travnja 2023., objavio tekst na engleskom jeziku u kojem između ostalog navodi da je student tog fakulteta gdje će izvesti napad sa smrtnim posljedicama nakon što napiše ispit, opisujući detaljno na koji način će napad izvršiti, opisujući pritom svoje narušeno psihofizičko stanje.Nadalje mu se stavlja na teret da je neutvrđenog dana tijekom ove i prošle godine nabavio i držao ručnu bombu, iako svjestan da je to građanima zabranjeno te ujedno snimio dva audio-videozapisa sa svojim mobitelom na kojima drži i vrti opisanu ručnu bombu, govoreći o napadu s ljudskim žrtvama.ODO je nakon ispitivanja okrivljenika i nakon procjene vještaka psihijatra o opasnosti od počinjenja težeg kaznenog djela, predložilo sucu istrage da odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela što je i prihvaćeno - pojasnila je Marina Pavić, glasnogovornica ODO-a Split.

VIDEO Na Markovom polju pokopan je Tomislav Sabljo: Brojna poznata lica stigla su na posljednji ispraćaj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije