Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod predsjedanjem Grabar - Kitarović

U Splitu održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost

tihomir orešković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
17.09.2016.
u 15:28

Razgovaralo se i o aktualnim podacima o stanju migracija s ciljem planiranja daljnjeg usuglašenog postupanja nadležnih državnih institucija.

Pod predsjedanjem predsjednice Republike Hrvatske i vrhovne zapovjednice Oružanih snaga Kolinde Grabar-Kitarović, u Splitu je održana sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj je predsjednik Vlade Tihomir Orešković izvijestio o temama i rezultatima neformalnog sastanka šefova država i vlada 27 članica EU održanog u petak u Bratislavi. 

Razgovaralo se i o aktualnim podacima o stanju migracija s ciljem planiranja daljnjeg usuglašenog postupanja nadležnih državnih institucija.

Obavljena je analiza i potvrđena predanost Republike Hrvatske ispunjavanju obveza koje proizlaze iz zaključaka summita NATO-a održanog početkom srpnja u Varšavi te ostalih savezničkih odluka, stoji u priopćenju iz Ureda predsjednice RH i Vlade RH.

>>Na njegovu mjestu sazvala bih sve. Vijeće za nacionalnu sigurnost, ali i predstavnike oporbenih stranaka

Komentara 3

MI
miso
01:07 18.09.2016.

Hrvatsku neće braniti beskućnici, besposličari, neperspektvni mladići i robovi.

LA
Lavica7
09:04 18.09.2016.

Zasto u Splitu? Zasto u Hrvatskoj? Trebamo li privuci paznju terorista i unistiti jedino sto imamo - turizam??? Sto se nacionalne sigurnsti tice, drzava koja u roku tri sata dobije premijera iz Kanade ne moze govoriti o nacionalnoj sigurnosti.

Avatar comparator
comparator
21:06 17.09.2016.

Eto došlo na moje .Upravo sve kao što sam predvidio i pisao prije nekoliko mjeseci ali ne pravim se pametan što sam u trendu nego što politika kasni za događajima i riješenja kasne s godinom do dvije što zapravo cijelu situaciju otežava i et hock riješenja pretvara u neprovediva . Evropa se je probudila i dala nam neku podršku jer od Srbije izgleda nema što očekivati sudeći po količini negativne retorike sigurno pod nagovorom ruske strane . Isto tako i po izjavi ruskog veleposlanika i određene prijetnje Hrvatskoj vidljiva je aktivnost Rusije na Balkanu i njezina zainteresiranost u kompliciranju situacije u BiH.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije