Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA

Dvije bebe umrle isti dan u Splitu, sumnja se na gripu

KBC Split
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/2
30.01.2017.
u 18:44

Nažalost, ta su djeca dovezena u splitsku bolnicu već mrtva. Pokušali smo ih reanimirati – rekao je dr. Ivo Jurić, ravnatelj splitskog KBC-a

Dvije bebe u splitski KBC u nedjelju su primljene bez znakova života. Za obje se sumnja kako su umrle od posljedice gripe.

– Nažalost, ta su djeca dovezena u splitsku bolnicu već mrtva! Pokušali smo ih reanimirati, i jednu i drugu bebu, no, na žalost, ništa nismo mogli napraviti – rekao nam je dr. Ivo Jurić, ravnatelj splitskog KBC-a.

Ujutro u šest sati dovedena je na Hitni kirurški prijam beba stara četiri i pol mjeseca bez znakova života. Liječnici su je 45 minuta pokušavali reanimirati, ali uzalud. Malo kasnije, tijekom prijepodneva, vozilom Hitne medicinske pomoći dovezena je četveromjesečna djevojčica, u vrlo teškom stanju.

– Nju su prvo pokušavali reanimirati roditelji kod kuće, jer su zvali hitnu pomoć i dobili su upute. Onda je reanimacija pokušana u vozilu hitne pomoći i konačno kod nas na Hitnom dječjem prijamu, gdje je dovedena.

Pokušavalo se još sat vremena, međutim dijete je već bilo mrtvo prije no što je došlo i sve je bilo uzalud.

Sve se pokušalo napraviti, ali ništa nije išlo. Užas! – ispričao je dr. Jurić. Na pedijatriji je za to dojenče napravljen jedan brzi test na gripu i rezultat je bio pozitivan. Kako nam je rekao dr. Jurić, po riječima roditelja, u obitelji je brat ili sestra bebe nedavno prebolio gripu kod kuće, bez komplikacija.

Ravnatelj splitske bolnice kaže da će za obje umrle bebe točan uzrok smrti znati nakon obdukcije te analizom uzoraka u referalnom centru pa u splitskom KBC-u. – Za drugu bebu, koja je dovedena na Hitni kirurški prijam još ne znamo uzrok smrti pa je prerano prognozirati je li zbog gripe ili nije. U svakom slučaju ovo je užasna vijest – zaključio je dr. Jurić.

Inače, u Splitu je do sada potvrđeno šest smrtnih slučajeva od gripe ove sezone, dok je u cijeloj Hrvatskoj ukupno umrlo 11 ljudi. Zadnji potvrđeni slučaj je sedmogodišnja djevojčica koja je također umrla u splitskom KBC-u.

Ona je u bolnici bila 20-ak dana, liječnici su učinili sve što su mogli, međutim došlo je do teških komplikacija, virus joj je napao sve vitalne organe, osobito mozak i, nažalost, umrla je. Dr. Jurić kaže da nema mjesta panici ni strahu, ali poziva ljude da se dogodine cijepe     

>> Od gripe umrla sedmogodišnja djevojčica. U bolnici je bila 20 dana, no nisu je uspjeli spasiti

Komentara 6

Avatar pad sa Patrie 2
pad sa Patrie 2
16:21 30.01.2017.

šta se ovdje ima komentirat? tragedija!

EM
Emergo
16:49 30.01.2017.

Neobicno i cudno. Ne umiru dvije bebe u 24 sata tako cesto. Mislim da bi KBC Split trebao napraviti detaljnu i iscrpnu istragu povom smrti dvoje pedijatrijskih pacijenata. To je najmanje sto se mora napraviti.

DU
Deleted user
17:08 30.01.2017.

Od tako malo novorođenih još i ovakva tragedija. Jadni roditelji! Malo prije sam pogledala Marušićeve vlakom dovežene, i nakon toga pročitam ovu vijest! Baš sam žalosna!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije