Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zrakoplovna nesreća

VIDEO U Španjolskoj se srušio vojni avion. Poginule najmanje tri osobe

vojni zrakoplov
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
09.05.2015.
u 15:50

Prema medijskim napisima, Airbus A400M srušio se na testnom letu nedugo nakon polijetanja

Vojni avion srušio se u blizini seviljske zračne luke San Pablo u Španjolskoj.

Prema medijskim napisima, Airbus A400M srušio se na testnom letu nedugo nakon polijetanja, javlja BBC.  Lokalni mediji javljaju da je  avion nedugo prije pada, signalizirao da ima kvar na sustavima. 

Španjolske hitne službe izvijestile da je u avionu bilo sedam osoba, javlja Reuters. Tri su poginule, dvije su teško ozlijeđene, a dvije se smatraju nestalima.

Španjolski premijer Mariano Rajoy kazao je da je u avionu bilo do 10 ljudi, javlja Sky News. Španjolsko ministarstvo obrane nije moglo potvrditi broj žrtava. 

Svi letovi za Sevillu preusmjereni su na aerodrome u Malagi i Jerezu, izvijestila je AENA. 

>> Posada prisilno spustila zrakoplov u vojnu bazu, putnik je kazao da će avion eksplodirati 

>> Zrakoplov sa ministrima BiH prisilno sletio u Washingtonu

Komentara 6

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:04 09.05.2015.

je li to ona vrhunska zapadna tehnologija o kojoj toliko slusamo? Normalno ne radi se o debaklu jer samo ima mrtvih a avion je totalno unisten. Debakl je kada tenk stane i poslje ponovno krene bez ikakvih zrtava ili materijalne stete.

DA
davidbraco
15:52 09.05.2015.

Pa ovi novi Airbusovi padaju češće nego avioni iz 70-tih i 80-tih.Stari inžinjeri su bili bolji.Garant je neki senzor kriv i greška u nekoj logici softvera.

ST
staraplanina
21:25 09.05.2015.

Sada nije katastrofican naslov kao za kvar na tenku na probi parade u Moskvi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije