Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
13 ozlijeđenih

Snažna eksplozija u Beču: Mladić poginuo, ženu spasili iz ruševina

beč
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
26.04.2014.
u 23:29

19-godišnji mladić je umro nedugo nakon što je izvučen iz ruševina oko pet sati nakon eksplozije.

U Beču na Mariahilferstrasse 182 u 15. bečkom stambenom okrugu u subotu u 10.10 sati prijepodne odjeknula je snažna eksplozija od koje se na četverokatnici urušio krov i posljednja dva kata, javili su austrijski mediji. Od eksplozije su popucali prozori na djelomično urušenoj te okolnim zgradama, a nad ovim dijelom grada nadvio se i gusti dim.

Prema posljednjim podacima jedna osoba je poginula, a 13 je hospitalizirano. 19-godišnji mladić je umro nedugo nakon što je izvučen iz ruševina oko pet sati nakon eksplozije. Teško je ozlijeđena jedna od 13 osoba prevezenih u bolnicu.

Posljednja žena koja se smatrala nestalom spašena je iz ruševina danas popodne. - Mogu potvrditi da je iz kuće spašena žena. Tehnički dio spašavanje je time završio te smo je predali medicinskom osoblju. U stabilnom je zdravstvenom stanju i život joj nije u opasnosti. Jako smo sretni što smo je živu izvukli iz zgrade - rekao je glasnogovornik vatrogasaca Gerhard Schmutzer. Nesretni 19-godišnjak je spašen iz zgrade, ali je preminuo u helikopteru na putu do bolnice. Policija i spasilačke ekipa pokušavaju utvrditi uzrok eksplozije.

Policija je priopćila da je u zgradi službeno prijavljen 51 stanar te da su sa svima uspjeli uspostaviti kontakt osim sa dvije, na toj adresi prijavljene osobe. - Još uvijek ne znamo što je prouzročilo eksploziju - rekao je glasnogovornik bečkih Vatrogasnih postrojbi Gerald Schimpf za ORF dodavši kako će 'još neko vrijeme potrajati, dok se ne utvrdi uzrok'.

>>Dok su ručali iz čista mira im se urušio strop

Komentara 3

Avatar poklon1234
poklon1234
16:22 26.04.2014.

cia snajka, cia....

RO
roljanov
16:38 26.04.2014.

nista to nije novo turska posla oce od osiguranja da naprave novu zgradu

Avatar Debilni-hrvatina
Debilni-hrvatina
15:34 26.04.2014.

Ja zivim dvije ulice dalje ...uf bilo je blizu :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije