Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20 autora

U Smiljanu završena humanitarna likovna kolonija 'Za dječji osmjeh'

Lika,likovna kolonija
Foto: Ivana Kelb Asić
1/7
01.06.2014.
u 14:23

Novac od prodanih slika donirat će se Udruzi "Pčelice" i Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić" - kazao je predsjednik Likovne udruge "Lika" Nikica Jelić

U Smiljanu je završena treća po redu humanitarna likovna kolonija "Za dječji osmjeh" na kojoj je sudjelovalo više od 20 autora s područja Gospića, Otočca, Mihovljana i Rakovice. Svi su oni slikari amateri i članovi Likovne udruge "Lika". Humanitarnoj koloniji pridružili su se i poznati riječki slikar i kipar Željko Kranjčević - Winter, mnogima poznat i kao glazbenik, član Umjetnika ulice, respektabilnog benda riječke rock scene iz 80-tih godina te gospićki akademski slikar Stipe Golac i njegov sin kipar, slikar i svestrani umjetnik Ivan Golac.  

Zanimljivo je da su koloniju humanitarnog karaktera prije tri godine pokrenuli motoristi, članovi Moto kluba "Crazy Wolfs". Samo naizgled grubima, a zapravo vrlo plemenitim motoristima i njihovim gostima likovnjacima zajednički je cilj pomoći najosjetljivijim skupinama u svojoj zajednici. Prihod od prodanih slika s prve održane kolonije donirali su Udruzi žena oboljelih od karcinoma dojke "Vila za Liku". Sav prošlogodišnji prihod donirali su Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama "Pčelice".

- Ove godine humanitarna izložba i aukcija radova nastalih na koloniji održat će se 10. srpnja, na rođendan Nikole Tesle i to u Memorijalnom centru Nikola Tesla. Novac od prodanih slika donirat će se Udruzi "Pčelice" i Dječjem odjelu Opće bolnice Gospić" - kazao je predsjednik Likovne udruge "Lika" Nikica Jelić.

Iako Udruga likovnjaka "Lika" djeluje tek godinu dana, s velikim žarom okuplja mlade i one nešto starije ljubitelje likovne umjetnosti. Članovi udruge i motoristi   istim su žarom i ovog puta udružili snage i pokazali da društvo u maloj sredini ima veliko srce kada je potrebno razumjeti i podržati različitosti i pružiti pomoć onima kojima je to najpotrebnije.

>>Slikar Milan Cineša proveo 11 mjeseci u rovu, izradio i znak svoje 109. brigade

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije