Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKANTNO OTKRIĆE

U smeću pronašao odbačen ručni bacač raketa

Foto: PU Brodsko-posavska
01.07.2020.
u 14:02

Iz PU brodsko-posavske podsjetili su građane na još uvijek aktualnu akciju "Manje oružja – manje tragedija" u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo).

U utorak u 9.10 sati na odlagalištu smeća u Slavonskom Brodu zaposlenik gradskog komunalnog poduzeća pronašao je prilikom izvođenja radova odbačeni ručni bacač raketa M80 (64 mm). Isti dan u 9.45 sati unutar gradske tvrđave u Slavonskom Brodu zaposlenik zagrebačke tvrtke za istraživanje i eksperimentalni razvoj prilikom obavljanja radova iskopavanja, upravljajući radnim strojem, na dubini oko jedan metar, iskopao je topničko zrno (cal. 76 mm)

Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu preuzeli su na siguran način ručni raketni bacač te topničko zrno, koje su isti dan uništili na siguran i kontroliran način.

Iz PU brodsko-posavske podsjetili su građane na još uvijek aktualnu akciju "Manje oružja – manje tragedija" u okviru koje policiji mogu dragovoljno predati ubojita sredstva (vatreno oružje, minsko eksplozivna sredstva i streljivo).

- Ujedno upozoravamo građane da ne odbacuju ubojita sredstva u smeće ili ostavljaju na drugim javnim ili privatnim površinama (šumama, kanalima i sl.), kako ne bi došlo do neželjenih stradanja i tragedija. Pozivamo građane koji se odluče na dragovoljnu predaju oružja da pozovu policiju na broj 192 te ne donose oružje sami zbog opasnosti pri transportu. Policijski službenici će potom doći na mjesto pronalaska ili kućnu adresu te na siguran način preuzeti ubojita sredstva – poručili su iz policije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije