Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
danas u večernjem

U Sloveniju zbog uštede od 5700 kuna

naslovnica
Foto: VL
10.02.2015.
u 00:12

Prijevoznici kažu da je dosad oko 280 hrvatskih poluprikolica, od njih ukupno 4500, dobilo slovenske registracijske tablice.

Tegljač registriran u Hrvatskoj, a poluprikolica koju vuče u – Sloveniji. To je sve češći prizor na cestama jer se u Deželi registracija poluprikolice, koja se naslanja na tegljač, plaća čak 5700 kuna manje nego u Lijepoj Našoj.

Prijevoznici kažu da je dosad oko 280 hrvatskih poluprikolica, od njih ukupno 4500, dobilo slovenske registracijske tablice. Marinko Juršević, predsjednik Društva prijevoznika Primorsko-goranske županije objašnjava da je tako velika razlika u registraciji poluprikolica u dvije zemlje zbog naknade za uporabu javnih cesta koja se plaća pri registraciji.

>>Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili prolistajte e-vecernji.

Foto: VLm

Komentara 9

TH
than
22:08 09.02.2015.

Ma glavno da kod nas po 'statistici' raste potrosnja. A to sto je sve jeftinije okolo i ljudi masovno kupuju vani, pa to... Zato se kaze da postoji mala laz, velika laz i statistika.

FI
finepahuljice
22:19 09.02.2015.

vog lopova treba staviti u remetinec,on je napravio puno stete Hrvatskoj jer u ladici cuva previse prijava o kriminalu,nema on vremena za Marica,to je trebao davno zaustaviti.Zbog njega nam je drzava tu gdje je.Te price moze on staviti macku na rep,a mi cekati sto ce se dogoditi

SK
stjepan.klincic
07:05 10.02.2015.

Povijest se ponavlja. To isto se događalo sa autoprijevoznicima u 70-tim godinama prošlog stoljeća kada su Slovenci imali znatno niže poreze za obrtnike (auto prijevoznike)., a hrvati su se dičili brojem ugašenih obrtnika. Hrvati su bili i ostali papci, veliki nepopravljivi papci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije