Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razbili međunarodnu narko skupinu

Dileri otkriveni zahvaljujući i informacijama iz Hrvatske

bih policija
Foto: Zoran Grizelj/PIXSELL, ilustracija
1/2
07.09.2014.
u 16:50

U okviru akcije, u Banja Luci i Sarajevu vrše se pretresi na više lokacija.

Osam osoba uhićeno je na području BiH u akciji kodnog imena Global, a riječ je o koordiniranoj policijskoj akciji koju je proveo MUP Republike Srpske u suradnji sa slovenskim MUP-om. Kako je cilj akcije bio razbijanje dobro uhodanog narko lanca MUP RS-a surađivao je s policijama nekolicine zemlja, uključujuću Hrvatsku te Crnu Goru, Dansku i Nizozemsku. U našem MUP-u kažu kako je akcija provedena na teritoriju BiH, te da među uhićenima za sad nema hrvatskih državljana.

Trajalo mjesecima

No cijela ta priča, neslužbeno doznajemo trajala je nekoliko mjeseci tijekom kojih je u Hrvatskoj zaplijenjena veća količina droge te je uhićeno nekoliko osoba. Istražujući te slučajeve, hrvatska policija otkrila je da se ti uhićenici i zaplijene naslanjaju na dobro uhodani međunarodni lanac krijumčara kokainom i marihuanom, te da cijela ta krijumčarska operacija, barem što se regije tiče, počinje u Sloveniji. Prikupljene informacije, hrvatska policija izmijenila je s kolegama u regiji, a rezultat toga je jučerašnji početak akcije Global na području BiH. Bosanska policija je jučer tijekom dana pretražila više stanova, kuća, automobila i poslovnih prostora na području Banja Luke i Sarajeva, a rezultat toga, kako je priopćila tamošnja policija, je uhićenje osam osoba. MUP Republike Srpske, priopćio je da im se na meti našla dobro uhodana skupina krijumčara drogom koja je na području Slovenije, BiH i Crne Gore organizirala preprodaju droge.

Dvosmjerni posao

Riječ je bila o uhodanom dvosmjernom poslu, jer su pripadnici skupine kokain iz Nizozemske i Danske preko Slovenije, BiH i Crne Gore dalje transportirali prema zemljama Istočne Europe, dok je istovremeno marihuana iz Crne Gore, preko BiH i Slovenije išla prema zemljama Zapadne Europe. Inače, istovremeno s policijskom akcijom u BiH, počela je i policijska akcija u Sloveniji. Koliko je osoba tamo uhićeno, jučer se nije moglo doznati, jer je slovenska policija, za razliku od MUP-a RS-a, ostala zakopčana do grla, pravdajući to interesom istrage. Više detalja o akciji Global, trebalo bi biti poznato danas, kada bi policija trebala objaviti konačne rezultate akcije, što uključuje i koliko su droge zaplijenili te koliko bi ta droga vrijedila na ilegalnom narko tržištu.

>> U akciji Kozara u Hrvatskoj i BiH uhićeni trgovci drogom

Komentara 12

Avatar aegis
aegis
13:44 07.09.2014.

Što ih više pohvataju manje problema i kod nas...

KR
kresimirn
13:01 07.09.2014.

kada ce takav bombastican naslov biti ? pokrenuta velika akcija protiv politicara

Avatar hrvatsko_kraljevstvo
hrvatsko_kraljevstvo
12:51 07.09.2014.

BH je uz Srbiju izvoznik terorista i kriminalaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije