Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1 499 NOVOZARAŽENIH

U Sloveniji broj dnevnih zaraza u tjedan dana udvostručen

Epruvete s uzorcima krvi - testiranje na koronavirus
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
27.10.2020.
u 11:26

Epidemiolozi govore o "eksplozivnom" širenju virusa u populaciji zbog čega je bilo potrebno zaoštravanje mjera, koje će potrajati najmanje do kraja ovoga tjedna.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 1499 novih zaraza koronavirusom,  od posljedica Covida-19 umrlo još pet osoba, a broj novih dnevnih zaraza udvostručen je u tjedan dana, objavila je u utorak slovenska vlada.

Broj novozaraženih je veći nego prethodni dan kad je bilo 1113 novih infekcija, no postotak zaraza u testiranoj populaciji je nešto smanjen, s preko 30 posto na još uvijek visokih 26 posto.
S podacima od zadnjih 24 sata broj potvrđenih zaraza od početka epidemije povećao se na 25579, a broj preminulih na 256.
Slovenska 14-dnevna incidencija zaraza na 100.00 stanovnika sada je trenutno 780.


U bolnicama je trenutno 560 covid pacijenata, od čega 86 na intenzivnim odjelima, potvrdilo je u utorak ministarstvo zdravstva.
U usporedbi sa stanjem od prije tjedan dana broj novozaraženih je udvostručen, što govori o tempu širenja epidemije zbog čega su na snazi policijski sat te načelna zabrana kretanja izvan granica matičnih općina.

Prošlog je ponedjeljka, sa 4326 testiranja, bila potvrđena 801 zaraza. Epidemiolozi govore o "eksplozivnom" širenju virusa u populaciji zbog čega je bilo potrebno zaoštravanje mjera, koje će potrajati najmanje do kraja ovoga tjedna.


Očekuje se da se broj novozaraženih na dnevnoj bazi idućih dana neće bitno smanjivati, a vlada će o mogućem ublažavanju ili zaoštravanju mjera po regijama, ovisno od konkretne epidemiološke situacije, ponovo odlučivati krajem ovoga tjedna.

Zbog velikog rasta hospitalizacija najavljeno je da će za oboljele od Covida-19 biti osigurano dodatnih 700 postelja, po potrebi i više, ali je ministar zdravstva Tomaž Gantar upozorio da je i dalje glavni problem kako osigurati obučeni kadar kojega već sada jako nedostaje.

Ključne riječi

Komentara 2

MX
Mister X
12:08 27.10.2020.

U Sloveniji broj dnevnih zaraza u tjedan dana udvostručen; jedini način da je to moguće je to da se virusi ubacuju od koga ? neznam ali su u maskama ... Jer čim više i više ljudi ih nosi -mora tim sve više i više se zaraza širi . Pitanje je dali netko zlonamjerno to ubaciva ili slabiji virus da nas večinu tako lijeće stvaraju imunitet i time nas usrećuju spašavaju na jeftini način !!!

MX
Mister X
12:10 27.10.2020.

Ako neko ima bolju ideju kako to rade neka nam to objavi da se pokušamo čuvati naročito mi matori debeli isa A krvnom grupom koji smo prebolili 2 upale pluća !!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije