Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA SNAZI RESTRIKTIVNE MJERE

U Sloveniji 557 zaraza i 25 umrlih, prvi rezultati mjera krajem tjedna

Koronavirus u Sloveniji - policijski sat
Foto: REUTERS
1/9
02.11.2020.
u 11:54

U bolnicama je trenutno 868 hospitaliziranih, od čega 135 na intenzivnoj njezi

U Sloveniji je u zadnja 24 sata potvrđeno 557 novih zaraza koronavirusom, a drugi je dan za redom od Covida-19 umrlo rekordnih 25 oboljelih, objavila je u ponedjeljak slovenska vlada, dok njezini stručnjaci procjenjuju da će se krajem tjedna vidjeti prvi rezultati uvedenih mjera.

U bolnicama je trenutno 868 hospitaliziranih, od čega 135 na intenzivnoj njezi, prema podacima koje je objavilo ministarstvo zdravstva. Broj ukupno potvrđeno zaraženih od početka epidemije prešao je 36 tisuća, a aktivno je preko 23 tisuća slučajeva.

>> FOTO Policijski sat u Sloveniji

Koronavirus u Sloveniji - policijski sat
1/9

Prema procjenama epidemiologe iz vladinog stručnog tima, prvi rezultati strogih restriktivnih mjera mogli bi se pokazati krajem ovog tjedna, ali će za smirivanje i dovođenje drugog vala epidemije pod kontrolu biti potrebno razdoblje od dva inkubacijska ciklusa, odnosno četiri tjedna, dok bi se s relaksacijom mjera koje su na snazi moglo početi i ranije.

 

>> VIDEO Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus: 'To je preduvjet za dobivanje realnih brojeva inficiranih'

Ključne riječi

Komentara 1

SJ
Sve je uzalud
06:39 06.11.2020.

....policija se opremala da bi spriječila imigrantske horde u prodiranju....malo morgen ... opremljena je protiv unutrašnjeg neprijatelje...vlastitog naroda...a migrantska karavana i dalje prilazi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije