Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Slivnu od četvrtka odsječeni, nema kruha, vode, lijekova...

Splitsko-dalmatinski župan zatražio je od Vlade pomoć u tehnici i pozvao Splićane da očiste okućnice. U KBC-u Split 330 ozlijeđenih i polomljenih.
06. veljače 2012. u 12:33 14 komentara 18 prikaza
Vrgorac (1)
Foto: Slobodan Jerkušić

Slivno u Imotskoj krajini od četvrtka je potpuno odsječeno od svijeta. U selu dugačkom 20-ak kilometara živi 300-tinjak stanovnika, uglavnom starih. Stanje je tragično, ljude je uhvatila panika. Zameteni su u snijegu visokom oko dva metra. U kućama se voda zamrznula, nema kruha, lijekovi i namirnice su pri kraju. Stanovnici Slivna ne mogu ni do drva za loženje.

– Kao da ne postojimo. Zvali smo svakoga. Nitko ne reagira. Starci nemaju ni kapi vode, ni kruha, ni mlijeka. Ne možemo do trgovina, do Imotskog. Neki mlađi susjedi obilaze starije osobe, ali puno je zaselaka do kojih se ne može. Užasno je. Treba nam pomoć – kazala je Ankica Barić.

Poručuje da su svi stanovnici Slivna "hitni slučajevi".

Potpuno su blokirana i vrgoračka sela Poljica, Mijaca, Stilje, Kokorići, Zavojane, Duge Njive. U Vrgorac je stigla vojska koja čisti teren ispred srednje škole.

– Sve je zatrpano. Led posvuda. Ledene su sige veće od pola metra. Prijeti opasnost jer snijeg pada s krovova kuća. Ogromne su to količine. U Domu zdravlja ne radi nijedan stomatolog – rekla nam je Neva Tolić.

>>Sve aktualnosti o vremenskim neprilikama danas u Hrvatskoj čitajte ovdje: Hladnoća odnijela još jedan život, vojska na putu za Imotski i Vrgorac

Ante Sanader, splitsko-dalmatinski župan, krenuo je u obilazak ugroženih područja, poglavito imotskog i vrgoračkog kraja. Od Vlade je župan zatražio pomoć u tehnici, primarno onoj s autocesta, a Splićane je pozvao da očiste okućnice i pločnike.

Deceuninck grupa
PROIZVODNJA I EKOLOGIJA
Mogu li uspješno poslovanje na globalnom tržištu i zaštita okoliša ići ruku pod ruku? Jer kako stvari stoje, uskoro će morati
 • Avatar Django
  Django:

  Tek su dosli na vlast, a vec nista ne funkcionira - kukurikuuuuu

 • arjavas:

  Django., u splitsko -dalmatinskoj županiji na vlasti je HDZ.

 • Avatar Čobanković ( mlađi )
  Čobanković ( mlađi ):

  Vodu iz sniga nije teško stvoriti. Korisni savjet HDZa ZAgrabiti u neku šerpu sniga i staviti na upaljeno,drvo šumu ili nešto što gori i već za pola sata Etto VODEE