Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zadimljena zgrada

U školu je provaljeno, no još se istražuje je li požar podmetnut

skola
14.02.2011.
u 16:03

U požaru su stradale matične knjige i dokumentacija iz računovodstva, a školski imenici nalazili su se u zbornici tako da im se ništa nije dogodilo – kaže ravnateljica škole Tatjana Kristek

Što je uzrok požara u osječkoj Osnovnoj školi Vladimira Becića u kojem su potpuno uništene prostorije tajništva i računovodstva, još se utvrđuje, no ne isključuje se ni mogućnost da je požar podmetnut. Sumnja se, naime, pojavila nakon što je utvrđeno da je na školi razbijen jedan od prozora. 

Ušli kroz prozor 

– U nedjelju je obavljen očevid, a inspektor za zaštitu od požara PU osječko-baranjske izuzeo je materijale pogodne za vještačenje, između ostalog i jedan dio instalacija s kabelima iz prostorije izgorenog tajništva te će se utvrditi je li uzrok požara tehničke prirode ili je ipak ljudski faktor – doznajemo od Maje Marić, glasnogovornice PU osječko-baranjske. Dodala je da je pri izlasku na dojavu o požaru policija utvrdila da je u prizemlju škole razbijen prozor na jednoj od učionica te vrata iste učionice. Osim provale, iz jednog od ormara u školi nestalo je nekoliko tisuća kuna. No, policija krađu zasad ne povezuje s vatrenom stihijom, ali niti ne isključuje njihovu moguću povezanost.

Skraćeni sati 

U školi pak i ne slute što je uzrok požara. 

– Nikakvu informaciju nisam dobila od policije. Mogu samo reći da nije istina da su izgorjeli imenici kao što sam to vidjela u medijima. U požaru su stradale matične knjige i dokumentacija iz računovodstva, a školski imenici nalazili su se u zbornici tako da im se ništa nije dogodilo – kaže ravnateljica škole Tatjana Kristek. Dodaje da se nastava odvija skraćeno, a tako će biti cijeli ovaj tjedan. 

– Nastavu smo organizirali samo u prizemlju jer djecu iz sigurnosnih razloga ne možemo pustiti na kat gdje je bio požar. Osim prostorija tajništva, uništeni su nam i hodnici zbog dima i čađe. Šteta je velika, no odmah ćemo krenuti s radovima – ističe Kristek.    

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije