Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
došli iz tovarnika

U sisačku vojarnu stigle izbjeglice, nitko još ne traži azil u Hrvatskoj

izbjeglice
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
1/5
17.09.2015.
u 10:50

U Sisačko-moslavačkoj županiji ima mjesta za prijem 500 izbjeglica. Ima još mjesta u objektima u Petrinji i Glini po potrebi – rekao je Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić

Najavljeni autobus s izbjeglicama stigao je u noći sa srijede na četvrtak u sisačku vojarnu Viktorovac, koju koristi MUP. Iako je prva informacija govorila kako je riječ o pedeset osoba ranjivih skupina, obitelji s djecom, maloljetnika i starijih osoba u Sisku su ipak, zbog kašnjenja vlaka iz Tovarnika, smješteni muškarci iz Sirije, Afganistana, Palestine i još nekih država. Riječ je o osobama koje trenutačno ne traže azil u Hrvatskoj.

– U Sisačko-moslavačkoj županiji ima mjesta za prijem 500 izbjeglica. Ima još mjesta u objektima u Petrinji i Glini po potrebi – rekao je Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić.

Riječ je o objektu koji je prije šest mjeseci preuređen za prijem i zadržavanje imigranata zatečenih u ilegalnom prelasku granice, a gdje su trebali boraviti do deportacije. Zbog aktualne izbjegličke krize namjena mu je promijenjena.

U Kutinu su noćas stigli tražitelji azila koji su do sada boravili u Hotelu Porin. Nijedna izbjeglica iz jučerašnjeg vala, za sada, nije smještena u tamošnjem Centru za azilante.

>> Preko noći pojačan ulaz izbjeglica, stiglo već više od 5600 ljudi

Komentara 29

Avatar majmunranko
majmunranko
09:47 17.09.2015.

Ako sam dobro razumio, kukurikavci su iz centra za azilante izbacili istinske azilante, da bi u njih primili organizirane vojne džihadističke agresivne skupine pune love, pametnih telefona, istrenirane za višednevne marševe? Humanost bez premca. Nego, nema informacija koliko su "izbjeglica" udomili humani novinari i djelatnici Večernjeg lista.

DU
Deleted user
09:47 17.09.2015.

volim ovu frazu "ranjive skupine"

NI
ninja72
09:53 17.09.2015.

... izgleda da cemo opet zapjevati zovi samo.......,a tko ce doci kad mi moramo napustati nase ognjiste zbog nesposobne vlade.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije