Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opća bolnica 'dr. Ivo Pedišić'

U sisačkoj bolnici od sada dopuštena pratnja pri porodu, no tri su uvjeta

Opća bolnica dr. Ivo Pedišić u Sisku
Nikola Cutuk/PIXSELL
07.06.2021.
u 11:23

Za pratnju na porodu nije nužno pohađati trudnički tečaj tijekom pandemije, a pri dolasku pratnje na porod osoba u pratnji mora se javiti primalji u hitnoj ginekološkoj ambulanti i dostaviti dokaze o preboljeloj bolesti, cijepljenju ili negativni test na COVID-19.

U Općoj bolnici “dr. Ivo Pedišić” Sisak ponovno je dozvoljena pratnja na porodu i to pod tri uvjeta – ukoliko je partner odnosno pratnja na porodu preboljela COVID-19 unutar šest mjeseci i o tome ima medicinsku dokumentaciju, ukoliko partner odnosno pratnja na porodu ima potvrdu o primitku druge doze cjepiva i ako je od primitka druge doze cjepiva prošlo najmanje 2 tjedna te ukoliko partner odnosno pratnja na porodu raspolaže negativnim testom na COVID-19.

Iz bolnice poručuju kako partner, odnosno pratnja na porodu, za vrijeme boravka u rađaonici tako nužno mora imati osobnu zaštitnu opremu: FFP2 masku, nazuvci za cipele, jednokratni zaštitni ogrtač i zaštitne rukavice, te mora poštivati pravilo minimalnog napuštanja prostora rađaonice.

Za pratnju na porodu nije nužno pohađati trudnički tečaj tijekom pandemije, a pri dolasku pratnje na porod osoba u pratnji mora se javiti primalji u hitnoj ginekološkoj ambulanti i dostaviti dokaze o preboljeloj bolesti, cijepljenju ili negativni test na COVID-19. Ukoliko potrebni dokazi nisu prikazani, osobi u pratnji neće biti dozvoljen pristup u rađaonicu. Osoba u pratnji prije odlaska u rađaonicu prolazit će kroz postupak trijaže na ulazu u zgradu ginekologije. Iz bolnice napominju kako trudnicama koje su COVID-19 pozitivne i dalje nije dozvoljena pratnja na porodu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije