Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sinj odriješio kesu

U Sinju na Mrsićevih 1600 kuna pripravnik dobije još 1600

'zagreb... 28.11.2009.  Hotel Westin - noc Sinjana /  milan bandic predsjednicki kandidat, elena perkovic palos (crnokosa) zamjenica gradonacelnika sinja Photo: Marko Lukunic/PIXSELL'
Marko Lukunić/PIXSELL
06.07.2012.
u 13:00

Osnovali fond – u ovoj godini za poticanje zapošljavanja Grad je osigurao 1,8 milijuna kuna

Nezaposleni u Sinju koji se budu zapošljavali po modelu ministra rada Miranda Mrsića dobivat će mjesečnu naknadu 3200 kuna. Odluku o tome trebali bi na sljedećoj sjednici donijeti gradski vijećnici na prijedlog Elene Perković-Paloš, zamjenice gradonačelnika koja je zadužena za gospodarstvo. Njezin je prijedlog je da uz zajamčenih Mrsićevih 1600 kuna grad Sinj svakom mladom zaposlenom po tom modelu doda još 1600 kuna iz gradskog proračuna.

Poduzetnicima 10.000 kn

– Grad Sinj je u ovoj proračunskoj godini osigurao oko 1,8 milijuna kuna u Fondu za poticanje zapošljavanja. Još prije smo zbog velikog broja nezaposlenih došli na ideju da osnujemo Fond za poticanje zapošljavanja iz kojega bi svaki poduzetnik koji u proizvodnoj djelatnosti zaposli osobu na neodređeno vrijeme dobivao 10.000 kuna. Ta sredstva poduzetnici mogu povlačiti dvaput godišnje i to na kraju prvog i drugog polugodišta. Međutim, kako smo u Fondu skupili poprilično novca – svjesni da ga poduzetnici neće moći povući u potpunom iznosu – predložila sam da viškom novca podupremo Mrsićev model poticaja zapošljavanja – kaže dogradonačelnica Perković-Paloš.

O tom prijedlogu sinjske dogradonačelnice upoznat je i ministar Mirando Mrsić još prije mjesec dana, kada je u Sinju imao tribinu o mjerama za poticanje zapošljavanja.

– Nakon toga odlučili smo spojiti sredstva grada sa sredstvima koje osigurava država. Tako bi nakon izglasavanja ovog prijedloga na gradskom vijeću sve mlade osobe s višom i visokom naobrazbom, te one za čiji samostalan rad treba majstorski ispit, koje se po Mrsićevu modelu zaposle na području naše općine dobivale neto plaću 3200 kuna – objašnjava dogradonačelnica.

Puno zainteresiranih

Ministar Mirando Mrsić kaže da mu je drago da su u Sinju, gdje su pronašli dodatna sredstva, prepoznali njegovu ideju kako mladi mogu steći radno iskustvo. – Zahvalni smo što su prepoznali našu ideju, a vjerujem da će primjerom Sinja poći i neki drugi gradovi koji mogu osigurati sredstva. S ljudima iz sinjskog poglavarstva osmislili smo model dodatne isplate iz Fonda grada – kaže M. Mrsić.

Elena Perković-Paloš veterinarka je koja radi kao direktorica privatne tvrtke Dalmesso iz Klisa, a kako dolazi iz realnoga sektora, nastoji potaknuti što veće zapošljavanje u Sinju. Za njezinu ideju već ima mnogo zainteresiranih.

Komentara 12

ĆA
ćaćaća
14:10 06.07.2012.

koliko se banderas nagulio on bi mogao iz svog džepa još svakom pripravniku mjesečno po 5000kn gurnut u džep..

ME
mellifera196666
15:09 06.07.2012.

Ma bijeda i jad,čista politička demagogija.Kaj ti pripravnici uopće rade kad i oni zaposleni ne rade ništa i ima ih 50% viška?Za kaj se to oni pripremaju i po kojim se kriterijima zapošljavaju?Mamice i tatice poslali prek veze djećicu da ništa ne rade a da zarade,ma fuj!

Avatar cannabinoid
cannabinoid
13:19 06.07.2012.

bravo za Sinjane! stjecanje iskustva i k tome jos solidno placeno za nase prilike!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije