Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U siječnju počinju radovi na izgradnji tunela Ivan: Povezat će Hercegovinu s Bosnom na koridoru Vc

"Ovo je možda mali korak, ali je za nas velik. Drago mi je da su ugovor za izgradnju tunela dobile kompanije iz Bosne i Hercegovine", rekao je nakon potpisivanja ugovora jedan od potpisnika direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić
28. listopada 2019. u 13:52 0 komentara 1018 prikaza
Ilustracija
Foto: Matija Topolovec/Pixsell

Predstavnici vlasti Federacije BiH i izvođača radova potpisali su u ponedjeljak u Mostaru ugovor o izgradnji tunela Ivan kojim će se povezati Bosna s Hercegovinom na prometnome koridoru Vc. 

 Migracije stanovništva Iz BiH najviše ljudi odselilo je u Hrvatsku

 "Ovo je možda mali korak, ali je za nas velik. Drago mi je da su ugovor za izgradnju tunela dobile kompanije iz Bosne i Hercegovine", rekao je nakon potpisivanja ugovora jedan od potpisnika direktor Autocesta Federacije BiH Adnan Terzić.

Zajedno s njim ugovor o izgradnji tunela, koji se financira kreditom Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) te bespovratnim sredstvima Europske unije namijenjenim Zapadnom Balkanu, u iznosu 57 milijuna eura, potpisali su predstavnici Euro-Asfalta Hamed i Munir Ramić te ministar prometa i veza Federacije BiH Denis Lasić.

Po riječima direktora Autocesta Terzića, s početkom radova na tunelu Ivan, koji se očekuje u roku od dva mjeseca, u izgradnji će biti oko 40 kilometara autoceste. Završetak radova na tunelu Ivan očekuje se na proljeće 2022. godine. 

VW AUTOMOBILSKI GIGANT I BiH želi tvornicu VW-a: Predložene dvije lokacije!

Predstavnici Eroasfalta su naveli kako će već u studenome započeti priprema terena za gradnju uključujući i infrastrukturu te pristupne ceste gradilištu, dok se početak radova može očekivati u siječnju.

Federalni ministar prometa i veza Lasić istaknuo je kako ga posebno raduje što su sve domaće kompanije angažirane oko izgradnje autoceste na koridoru Vc

"Želim naglasiti da su sve domaće kompanije angažirane na izgradnji Koridora 5c. Nadam se da ćemo do proljeća imati još nekoliko ugovora i na taj način približiti se izgradnji najkompleksnijih dionica tunel Prenj i Mostar sjever – Mostar jug“, rekao je Lasić.

Dužina tunela na Ivan prijevoju, koji Hercegovini dijeli Bosne, je oko 1,7 kilometara. Prema službenim podacima taj će se tunel nalaziti ispod postojećeg tunela Ivan na magistralnoj prometnici M17. 

Mirko Drašković
18 bjegunaca
Europol objavio fotografije najtraženijih seksualnih predatora, među njima je i Hrvat
r
OHR SAVJETNIK
Rozaceja: Crvenilo lica – možemo li ga sakriti?
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.