Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IMA I ŽRTAVA

U Sibiru potopljeno naselje kopača zlata

Potopljeno naselje kopača zlata
Foto: Russian Emergencies Ministry/REUTERS/PIXSELL
1/14
21.10.2019.
u 09:19

Ruske su vlasti odlučile provesti i službenu istragu o događaju kod rudnika koji eksploatira privatna tvrtka Sibzoloto.

Najmanje je 15 kopača zlata poginulo minule subote nakon što je njihovo privremeno naselje kod rudnika zlata 160 kilometara od grada Krasnojarska potopljeno kad je popustila brana. Danima je u tom predjelu padala kiša, koja je na kraju izazvala fatalno popuštanje brane. U akciju pomoći pogođenima uključio se i sam predsjednik Rusije Vladimir Putin tražeći da se utvrde točni uzorci nesreće te da se zaštite okolna naselja.

Rusija je jedan od najvećih proizvođača dragocjenog metala, samo lani proizvedeno je 318 tona. Najveća količina dolazi iz velikih industrijaliziranih rudnika, ali dobar dio još dolazi iz proizvodnje manjih tvrtki poput one za čiji su račun radili kopači nastradali u Sibiru. Uz potvrđenih 15 poginulih, traga se za još 13 kopača, a u naselju je živjelo ukupno 74 kopača. Ruske su vlasti odlučile provesti i službenu istragu o događaju kod rudnika koji eksploatira privatna tvrtka Sibzoloto. 

Potopljeno naselje kopača zlata
1/14
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije