Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OGLASIO SE DORH

U Šibeniku uhićen državljanin Srbije (20): Za 1750 eura pokušao krijumčariti migrante preko Knina

Policija
Marko Dimic/PIXSELL
12.04.2021.
u 18:20

Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela

Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku ispitalo je uhićenog državljanina Republike Srbije (2001.) koji je priveden zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz članka 326. stavak 1. Kaznenog zakona te je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega. 

Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 20-godišnjak 9. travnja 2021. oko 12,30 sati u Kninu po dogovoru s dvije zasad neutvrđene osobe, a u cilju da se imovinski okoristi ilegalnim prevoženjem stranih državljana preko teritorija Republike Hrvatske.

Nakon što je jedna od tih osoba na području Vrpolja u svoje vozilo primila osobe koje su prethodno ilegalno prešle granicu Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske, svojim osobnim vozilom marke Škoda Octavia vozio kao prethodnica vozilu te osobe kako bi ga, putem mobitela, upozorio na mjesta na kojima se nalaze policijski službenici, te mu tako omogućio da strane državljane preveze do dogovorenog mjesta. Osnovano se sumnja da je za prijevoz dogovoren iznos od 1.750,00 eura, od kojeg su počinitelji dobili 250,00 eura, a ostatak je trebao biti isplaćen po obavljenom prijevozu.

"Sucu istrage podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv 20-godišnjaka zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku). Sudac istrage odredio je okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjesec dana", istakli su iz šibenskog DORH-a.

Komentara 2

Avatar yumamic
yumamic
21:21 12.04.2021.

Kako nije zaokružio na 1800?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije