Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko je novi Vrdoljakov pomoćnik?

U sedam godina, od 2007. do 2014., bio je direktor u 26 tvrtki

poslovni zagreb 07.03.2007 ....predstavnik uprave, tomislav rados.... snimio:anto magzan
Foto: Anto Magzan/Pixsell
22.07.2014.
u 10:30

U HI-Techu nisam od 2010. pa nisam odgovoran za dugove, kaže Radoš. Dodaje kako je realno riječ je o tri-četiri tvrtke i mnogo projektnih tvrtki s kojima je povezan

Novi pomoćnik ministra gospodarstva u Upravi za industriju, investicije, programe i projekte Europske unije Tomislav Radoš iza sebe ima desetke osnovanih tvrtki, a kao direktor, vlasnik, član nadzornog odbora ili uprave povezan je s čak 33 kompanije, pokazuje evidencija Poslovne Hrvatske, poslovne baze.

Desna ruka Zubaka

Iz te skupine treba isključiti Petrokemiju i Končar-Elektroindustriju u čije je nadzorne odbore ušao po političkom ključu kao savjetnik Ivana Vrdoljaka. Radoš karijeru počinje u Zagrebačkoj banci gdje je pet godina radio na procjeni rizika, a nastavlja je u grupaciji Auto Zubak. Imao je menadžerske funkcije u pet tvrtki Pave Zubaka kojemu je do 2007. bio desna ruka. Bio je i predsjednik uprave, a ostvario je odlične poslovne rezultate.

Ostalih 26 tvrtki u sedam godina Radoš je osnovao, prodao, ugasio ili im je bio direktor pa od toga mjesta odustao. Te se tvrtke bave medijima, konzultantskim poslovima i razvojem projekata u području energetike.

– Kad se realno sagledaju, zapravo je riječ o tri-četiri tvrtke i mnogo projektnih tvrtki, takozvanih SPV-ova – komentira za Večernji list Tomislav Radoš objašnjavajući da je s partnerima za neke projekte osnivao posebne tvrtke. Takve su i Razvoj zemljišta Županja, Razvoj zemljišta Benkovac, Peleti Benkovac i Peleti Županja, a Radoš vjeruje da će se projekti zbog kojih su registrirali tvrtke uskoro i realizirati. U HI-Techu, tvrtki koja ima porezni dug od 433 tisuće kuna, objašnjava Radoš, nije prisutan od 2010. pa ne može odgovarati za dugove nastale nakon njegova mandata, a na mjesto direktora Proventus Strategija, koja je trebala kupiti HI-tech, podnio je ostavku odavno i sada sudskim putem traži razrješnicu.

Stabilno poslovanje

U Radoševu portfelju ima dosta uspješnih tvrtki. Tako je uz Strateški plan ostvario čistih 2,5 milijuna kuna dobiti u pet godine, a Drvna biomasa donijela mu je milijun kuna zarade u tri godine poslovanja. Osnivač je i niza tvrtki za savjetovanje koje stabilno posluju i donose skromnu dobit.

Komentara 104

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
10:52 22.07.2014.

Još jedan "vrlosposoban" drugarski uhljeb! Uf, koje smo mi sreće!

CE
cenzura
11:09 22.07.2014.

Zardio 3,5 milijun u 5 godina pa sad ide na državnu plaćicu???!!! Ili je sišao s pameti ili je nekaj drugo kao recimo pogodovanje svojim tvrtkama. Tko normalan ide u politiku ak nebu imal višestruku korist??

ĆA
ćaćaća
10:48 22.07.2014.

blago nama..vjerujem da teško može biti gori od vradoljaka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije