Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Sarajevu uhićen narkoboss koji je financirao Karadžića

04.12.2008.
u 09:34

BEOGRAD - Željko Radovanović (35), zvani Votka, vođa organizirane kriminalne skupine kod čijih je pripadnika srbijanska policija prije godinu dana našla 48,7 kilograma heroina, 4,2 kilograma kokaina i 200.000 eura namijenjenih financiranju skrivanja tada haaškog bjegunca Radovana Karadžića, uhićen je u Sarajevu, doznaje Blic.

Za Radovanovićem je, kao prvooptuženim pripadnikom jedne od najvećih narkoskupina koja se dilanjem droge bavila u Srbiji, BiH, ali i ostalim zemljama u regiji, međunarodnu tjeralicu raspisao Specijalni sud za organizirani kriminal u Beogradu.

- Za sada nije poznato je li Radovanović u BiH uhićen zbog krivičnog djela koje je tamo počinio ili po Interpolovoj tjeralici koju je za njim raspisala Srbija. Radovanović je podrijetlom iz Bijeljine, što znači da bi se mogao pozvati na bosanskohercegovačko državljanstvo i tako izbjeći izručenje Srbiji - rekao je za Blic izvor blizak postupku koji se u Srbiji vodi protiv Radovanovićeve skupine.

On navodi i da bi se u slučaju da Radovanović ne bude izručen Srbiji, s kolegama iz BiH srbijansko pravosuđe moglo dogovoriti o ustupanju predmeta, što bi značilo da bi se optuženom vođi narkoklana sudilo u Sarajevu.

(ič)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije