Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SNAGA KINE

U Šangaju otvorena Svjetska izložba

šan
AFP
VL
Autor
Hrvoje Dečak
30.04.2010.
u 20:12

Organizacija tog velikog događaja koštala je mnogo više od organizacije Olimpijskih igara 2008. godine

U Šangaju je u petak uz vatromet svečano otvorena Svjetska izložba, World Expo 2010, a sama organizacija ovog velikog događaja koštala je mnogo više od organizacije Olimpijskih igara 2008. godine.

Svečanom otvaranju pribivalo je preko 20 šefova država, a svečanost su uveličali i Nicolas Sarkozy, predsjednik Francuske, te Jose Barosso, predsjednik Europske komisije, izvijestio je Reuters.

Na otvaranju je najprije unutar arene priređen prigodan glazbeni program, a zatim je uz vatromet i lasere otvorena velika Svjetska izložba.

Tema svjetskog sajma koji je dvostruko veći od Monaka je "Bolji grad, bolji život".

"Ovo je dobra prilika da ljudi širom svijeta podijele radost i prijateljstvo", izjavio je kineski predsjednik Hu Jintao na večeri dobrodošlice za svjetske lidere.

Gradske vlasti su drastično povećale mjere sigurnosti, a amgažirano je dodatnih 8000 policajaca koji će, zajedno sa 46.000 čuvara reda, patrolirati gradom.

Na izložbi u Šangaju, koja traje do 31. oktobra, bit će predstavljena najnovija tehnološka dostignuća i izumi iz 189 zemalja.

Reuters navodi da je na organizaciju manifestacije i prateću infrastrukturu potrošeno 58 milijardi dolara.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije