Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sjednica Vlade
Povratak na članak

U Sabor upućen prijedlog novog Ovršnog zakona. Ministar predstavio niz novina

Predloženim se zakonom uvodi novi koncept ovršnog postupka na temelju vjerodostojne isprave i postupak se u cijelosti stavlja pod nadzor sudova koji će biti opće i redovno nadležno tijelo, a javni bilježnici se,radi rasterećenja sudova, zadržavaju kao povjerenici suda.

Komentari 4

Avatar neidemdalje
neidemdalje
13:00 11.07.2019.

evo jedan lijep primjer kako neki rade u ovoj državi... pošalje mi obavjest hzzo da dođem po karticu dopunskog osiguranja ... ja im odgovorim da ja nemam njihovo osiguranje , nakon nekoliko mjeseci mi pošalju obavijest za dug prema dopunskom osiguranju , ja im ponovo odgovorim da nemam njihovo dopunsko , da ga nikad nisam tražio a da sam ga zadnji put koristio prije 4 godine dok sam bio u sustavu morh-a koji je i plaćao dopunsko osiguranje.. nakon toga mi dolazi opomena pred ovrhu i ja odlazim tamo da im ponovim sve ovo ali odgovor koji sam dobio je bio da ću u rješenju za ovrhu imati na raspolaganju pravnu zaštitu tako se uskoro vidimo na sudu... naravno trošak svega ovoga će snositi porezni obveznici...

VL
EM
emin87
12:55 11.07.2019.

Zbog čega se ne želi postići ekonomičniji, učinkovitiji i moderniji ovršni postupak i kaznena odgovornost za one koji su izvukli lovu iz raznih afera uz uravnoteženu zaštitu i dostojanstva svih građana ove države.

VL
ŠE
šeka
12:46 11.07.2019.

imam samo jedno pitanje koliko te plačaju javni bilježnici i bilježnice i unatoć upozorenja E.K.opet si ih ugural u zakon.JADNO!

VL
CH
chemica
13:55 11.07.2019.

O ljudi moji...Prvo se "rasterećivalo" sudove prebacivanjem ovrha na javne bilježnike kako bi rođin ceh namlatio para. Nije im bilo dosta love od besmislenog štambiljanja svega i svačega . Onda je EU rekla da to tako ne može. Sad se, eto, vraćamo na početak...I sve to u izvedbi HDZ-a! Vladavina struke, očigledno.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.