Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kontejnerski div

U riječku luku uplovio najveći brod u njenoj povijesti

Maersk Karlskrone
VL
13.04.2012.
u 13:48

Primjetan je oporavak tržišta pa se ove godine na terminalu Brajdica očekuje za pet posto veći promet od lanjskog

Kontejnerski div Maersk Karlskrone, najveći brod koji je ikad uplovio u riječku luku, vezao se noćas na kontejnerskom terminalu Brajdica. Riječ je o brodu iz flote Maersk Linea dužine 318 metara i kapaciteta 7403 TEU jedinica koji plovi na redovitoj liniji između Dalekog istoka i Sjevernog Jadrana. Po pristajanju, na terminalu je odmah počela manipulacija teretom pa će se do večeras kada brod isplovljava iskrcati i ukrcati oko tisuću kontejnera kojima je Rijeka dolazna ili odlazna točka.

Naglašavajući da su sve intenzivniji kontakti i pregovori s brodarskim kompanijama o novim linijama, što potvrđuje i uplovljavanje broda ovakvog kapaciteta, znak da se tržište oporavlja i da je izgledan rast prometa, prvi čovjek filipinskog koncesionara, tvrtke ICTSI, Antonio Passaro kazao je da je u prva tri mjeseca zabilježen promet od 33 tisuće kontejnera na terminalu, što je na razini prošlogodišnjeg, a do kraja godine na Brajdici očekuje rast od pet posto u odnosu na lanjski promet.

Od ulaska koncesionara u tvrtku Jadranska vrata produktivnost terminala bolja je za 50 posto, a uveden je i novi informacijski sustav što je rezultiralo povećanjem kvalitete usluga i operativne efikasnosti te smanjenjem troškova za kontejnerske brodove koji tiču riječku luku. Passaro je od svibnja najavio uvođenje dva kontejnerska blok-vlaka, na relacijama do Beograda i Budimpešte što je snažan iskorak u kvalitetnom i konkurentnom intermodalnom servisu za kontejnerske terete.

Ključne riječi

Komentara 3

JA
james49
14:30 13.04.2012.

Od ulaska koncesionara u tvrtku Jadranska vrata produktivnost terminala bolja je za 50 posto Znači definitivno je točno da smo mi nesposobni kao organizatori i rukovodioci, pa nam je jako potrebno da to obavljaju stranci koji onda i odnose zaradu! BRAVO

LI
libero
14:37 13.04.2012.

Mismo svijetski proizvođači Vegete, jedino nas ona može izvući iz krize.

LI
liburnik
09:35 15.04.2012.

A ča očekivat od Hlače i ekipe iz lučke uprave ................ljudi koji su doktorirali na tezama kako što više pokopati Riječki prometni pravac. Passaro je srušio ogradu prema ranžirnim kolodvorima , srušio par starih skladišta tako da je mehanizaciji daoo veći manevarski prostora i momentalno povećao efikasnost za 50%. Radnici uredno nose sredstva osobne zazštite na radu (kacige i narančaste jakne i prsluke) . Ovo nije uspjelo nikome u zadnjih 50 godina. Zbilja , moramo se zamisliti najprije kakvi smo........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije