Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali genijalci

U riječkom Domu mladih otvorena digitalna učionica za darovite

digitalna02
Goran Kovačić/PIXSELL
11.03.2011.
u 13:53

U našem društvu rađaju se mali genijalci, ta djeca imaju beskonačnu vrijednost, jedino s njima Hrvatska ima budućnost, kazao je na današnjem otvorenju prof. Davor Pavuna

Zahvaljujući humanitarnoj akciji “Dobro je činiti dobro”, koju je u prosincu organizirala tvrtka Plodine d.d. iz Rijeke u suradnji s tvrtkom Reckitt Benckiser, riječki Dom mladih dobio je prvu hrvatsku digitalnu učionicu namijenjenu darovitim učenicima. Digitalna učionica opremljena je digitalnom pločom White Board za interaktivnu nastavu, ima 30 Wireless Tableta za svakog učenika, osjetljivih na dodir, stolna računala, suvremeni grafoskop Document Camera koji snimanjem povećava bilo koji dokument ili predmet, projektor i pametne pisače ploče.

Krede, bilježnice, olovke i teške torbe zamijenila je tako moderna digitalna oprema prilagođena 21. stoljeću. Otvorenje digitalne učionice iznimno je važno za Dom mladih Rijeka gdje u budućnosti planiraju otvoriti i Centar za darovite, nakon što su zaposlenici tog riječkog doma prošli edukaciju u Centru za poticanje darovitosti djeteta “Bistrići”. Već od iduće školske godine riječki Dom mladih pokreće pilot projekt - radionicu za poticanje darovitosti djece “Teslići”, za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, čulo se na današnjem otvorenju, kojemu je uz riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela nazočio i prof. Davor Pavuna, hrvatski fizičar i izumitelj svjetskog glasa. Pokretanje radionice prvi je korak k utemeljenju budućeg Centra za darovite pri Domu mladih Rijeka, što će značiti sustavnu brigu o darovitoj djeci.

– U našem društvu rađaju se mali genijalci, ta djeca imaju beskonačnu vrijednost, jedino s njima Hrvatska ima budućnost, a sve se ovo neće se dogoditi bez ljubavi i nastojanja žena, jer, uz dužno poštovanje svim muškarcima, bez mama ne bismo bili niš' – kazao je prof. Pavuna koji je danas u Gradskoj vijećnici održao i predavanje na temu “Obrazovanje, izvrsnost i bolja Hrvatska”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije