Naslovnica Vijesti Hrvatska

U riječkom Domu mladih otvorena digitalna učionica za darovite

U našem društvu rađaju se mali genijalci, ta djeca imaju beskonačnu vrijednost, jedino s njima Hrvatska ima budućnost, kazao je na današnjem otvorenju prof. Davor Pavuna
11. ožujka 2011. u 13:53 0 komentara 3 prikaza
digitalna02
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Zahvaljujući humanitarnoj akciji “Dobro je činiti dobro”, koju je u prosincu organizirala tvrtka Plodine d.d. iz Rijeke u suradnji s tvrtkom Reckitt Benckiser, riječki Dom mladih dobio je prvu hrvatsku digitalnu učionicu namijenjenu darovitim učenicima. Digitalna učionica opremljena je digitalnom pločom White Board za interaktivnu nastavu, ima 30 Wireless Tableta za svakog učenika, osjetljivih na dodir, stolna računala, suvremeni grafoskop Document Camera koji snimanjem povećava bilo koji dokument ili predmet, projektor i pametne pisače ploče.

Krede, bilježnice, olovke i teške torbe zamijenila je tako moderna digitalna oprema prilagođena 21. stoljeću. Otvorenje digitalne učionice iznimno je važno za Dom mladih Rijeka gdje u budućnosti planiraju otvoriti i Centar za darovite, nakon što su zaposlenici tog riječkog doma prošli edukaciju u Centru za poticanje darovitosti djeteta “Bistrići”. Već od iduće školske godine riječki Dom mladih pokreće pilot projekt - radionicu za poticanje darovitosti djece “Teslići”, za djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, čulo se na današnjem otvorenju, kojemu je uz riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela nazočio i prof. Davor Pavuna, hrvatski fizičar i izumitelj svjetskog glasa. Pokretanje radionice prvi je korak k utemeljenju budućeg Centra za darovite pri Domu mladih Rijeka, što će značiti sustavnu brigu o darovitoj djeci.

– U našem društvu rađaju se mali genijalci, ta djeca imaju beskonačnu vrijednost, jedino s njima Hrvatska ima budućnost, a sve se ovo neće se dogoditi bez ljubavi i nastojanja žena, jer, uz dužno poštovanje svim muškarcima, bez mama ne bismo bili niš' – kazao je prof. Pavuna koji je danas u Gradskoj vijećnici održao i predavanje na temu “Obrazovanje, izvrsnost i bolja Hrvatska”.

Filmushka
PROMO
Video: Ovo su filmovi koje ćete moći besplatno pogledati na Filmushki

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.