Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novoopremljena učionica

U riječkoj školi Podmurvice djeca stranci uče hrvatski jezik

Podmurvice škola
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/4
10.03.2014.
u 15:40

Projektom je, najavila je ravnateljica Osnovne škole Podmurvice Dubravka Dužević, predviđena i edukacija o toleranciji i suživotu sa strancima na konkretnom primjeru pa će biti organizirano studijsko putovanje u Švedsku.

Za djecu strane državljane, njih četrnaestoro koji polaze osnovne škole u Rijeci i Primorsko - goranskoj županiji, a od početka ove školske godine u Osnovnoj školi Podmurvice u Rijeci dvije ih učiteljice uče hrvatski jezik, otvorena je novoopremljena učionica. Dopunska nastava hrvatskog jezika za učenike strance odvija se u okviru projekta "Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav" vrijednog 140 tisuća eura. Partneri u projektu su EU fondovi sa 84 posto bespovratnih sredstava i Grad Rijeka i Primorsko - goranska županija koji su izdvojili novac za uređenje i opremanje učionice. Ciljana skupina su djeca stranih državljana i tražitelja azila.

Na otvorenju novoopremljene učionice bio je i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović koji je rekao da je riječ o projektu koji se uklapa u ciljeve ministarstva, prije svega osiguranje jednake dostupnosti obrazovanja svakom djetetu u Hrvatskoj i kontinuirano podizanje kvalitete obrazovanja, uz uvođenje reda i racionalno raspolaganje proračunskim novcem.

Foto: Goran Kovacic/pixsell

(Foto: Goran Kovacic/PIXSELL)

Projektom je, najavila je ravnateljica Osnovne škole Podmurvice Dubravka Dužević, predviđena i edukacija o toleranciji i suživotu sa strancima na konkretnom primjeru pa će biti organizirano studijsko putovanje u Švedsku.

>> Nova škola zjapi prazna, jer je nadležni ne žele opremiti i osposobiti za nastavu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije