Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene napustile kirurški način abortusa
Povratak na članak

U riječkoj bolnici 85 posto pacijentica odabralo je medikamentozni pobačaj

Da bi bolnica uvela medikamentozni pobačaj mora imati odluku svojeg upravnog vijeća, koje određuje i cijenu

Komentari 13

DU
Deleted user
21:48 17.04.2016.

Pod hitno uvesti zatvorsku kaznu za ubojstvo nevine osobe, i ginekolozima koji vrse pobacaje treba suditi za sudjelovanje u ubojstvu

VL
Avatar mileudarcina 1
mileudarcina 1
23:09 17.04.2016.

Pa jel ima iko u ovoj državi da stane na kraj ovim ubojicama, pa kakvi ste vi to ljudi, doktori a samo o parama pričaju, daj odite van radit oslobodite mjesta za normalne, moralne i etički savjesne lječnike nama ovakvi netrebate.....

VL
OR
<orlando>
23:16 17.04.2016.

Tko se odlučio "riješiti" djeteta to će uraditi na bilo koji način, opet je bolje da to rade pravi liječnici nego babe i vracare ko u doba inkvizicije.

VL
AM
Axis Mundi
01:42 18.04.2016.

kako se uvijek nađe načina za "post festum", a ne nađe se načina da ni ne dođe do trudnoće. pa kaj je fakat lakše abortirati, nego odgovorno se ponašati? težak grijeh, i ubojstvo s predumišljajem.

VL
KR
kruško1
23:12 17.04.2016.

Ubojstvo

VL
Avatar George Bailey
George Bailey
08:25 18.04.2016.

Odvratno!!

VL
Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
09:33 18.04.2016.

Pobačaj je teška odluka vezana uz mnoge nedoumice i dileme. Svakako treba podržati medicinski, incestualno ili kriminalno uzrokovane pobačaje. Kod drugih pobačaja potrebno je podići razinu ekonomske samostalnosti majke i omogućiti im da odbace ekonomske uzroke pobačaja. U krajnjoj liniji, za napraviti fetus potrebno je dvoje, sada bi majke kažnjavali a one koji također sudjeluju, oni bi to osuđivali? I u krajnjoj liniji odgojem i edukacijom u obitelji i školama i pobačajima koje prati medicinsko osoblje smanjit će se broj pobačaja i broj komplikacija po živote nesretnih žena. Iza svake žene koja je prisiljena na pobačaj stoji neodgovoran muškarac, roditeljski odgoj, škole, životno okruženje i sveukupni uvjeti života, ništa se ne može isključiti i na svemu treba raditi s ljubavlju, podrškom i oprostom.

VL
AS
askica
08:55 18.04.2016.

Zanimljivo kako uvijek kad se raspravlja o pobačaju su najveći protivnici muškarci.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.