Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni zločin

U Rijeci uhićen upravitelj logora Drmeljevo Ćazim Behrić

lisice
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
05.02.2014.
u 17:47

U srijedu mu je sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i osobito teških okolnosti pod kojima je počinjeno kazneno djelo za koje je osumnjičen

Ćazim Behrić (56), za trajanja samoproglašene autonomne pokrajine Zapadna Bosna 1994. godine upravitelj sabirnog centra – logora Drmeljevo u Velikoj Kladuši, uhićen je u Rijeci.

U srijedu mu je sutkinja istrage Županijskog suda Ksenija Zorc odredila jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i osobito teških okolnosti pod kojima je kazneno djelo za koje je osumnjičen, ratni zločin protiv civilnog stanovništva, počinjen. Behrić ima državljanstvo BiH i Hrvatske, a BiH je za njim još 2005. godine raspisala međunarodnu tjeralicu. Tužiteljstvo ga tereti da je kao upravitelj logora, kršeći norme međunarodnih konvencija, civile među kojima je bilo djece i žena te muškaraca svih starosnih dobi smještao u neprimjerene prostorije prisiljavajući ih da žive u neljudskim uvjetima, a često ih je i izvrgavao psihičkom i fizičkom nasilju zbog kojih je veći broj civila ozlijeđen.

>> Zet Fikreta Abdića osuđen na 7 godina zatvora

Komentara 1

Avatar lisbetsalander
lisbetsalander
20:39 05.02.2014.

Ah, hebo te miš, iz te Rijeke dolazi sve i svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije