Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
protiv moždanog udara

U Rijeci se Dan crvenih haljina obilježava osvjetljavanjem znamenitosti i predavanjima

Šibenik: Dan Crvenih haljina obilježili u?enici Medicinske škole
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/5
03.02.2023.
u 11:07

Prva kampanja "Dan crvenih haljina", #nosicrveno, odnosno, "Go Red for Women", pokrenuta je u SAD-u radi podizanja svjesnosti o rizicima i specifičnostima moždanog i srčanog udara kod žena. Simbol kampanje je crvena haljina, kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života, ali i upozorenja.

Osvjetljenjem znamenitosti i predavanjima Klinika za neurologiju riječkog KBC-a u petak obilježava međunarodni Dan crvenih haljina, s ciljem prevencije i podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena. Dan crvenih haljina bit će obilježen osvjetljavanjem znamenitosti, fontane na Jadranskom trgu i lučkih dizalica na Molo longu, crvenom bojom. Najavljena su predavanja o prevenciji, prepoznavanju i liječenju moždanog udara kod žena, koja će na Klinici za neurologiju održati predstojnica klinike Vladimira Vuletić te David Bonifačić.

Najveće ovogodišnje događanje bit će u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka, u kojemu će biti održana rasprava na temu "Kako spriječiti moždani i srčani udar". Nakon rasprave bit će priređena modna revija u kojoj će bivše pacijentice nositi crvene haljine koje su kreirali Juraj Zigman, Peperoncina design, Lusso couture, Sally atelier, butik Rival, Lilium, Miau couture.

Građani mogu donirati i sudjelovati u prikupljanju sredstava za nabavku holtera EKG-a i krvnog tlaka. U organiziranje Dana crvenih haljina uključili su se Grad Rijeka, Lučka uprava Rijeka, Primorsko-goranska županija, Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka, a potporu su dali i gospodarstvenici, umjetnici, mediji iz Županije.

Prva kampanja "Dan crvenih haljina", #nosicrveno, odnosno, "Go Red for Women", pokrenuta je u SAD-u radi podizanja svjesnosti o rizicima i specifičnostima moždanog i srčanog udara kod žena. Simbol kampanje je crvena haljina, kao univerzalna slika žene i crvena kao boja zdravlja, života, ali i upozorenja. Njen cilj je potaknuti žene da se brinu o svom zdravlju, ponajprije zdravlju srca i krvnih žila, a stručnjake u zdravstvu na posebnu pažnju za srčani i moždani udar kod žena.

VIDEO: Učenici Medicinske škole Šibenik obilježili su 'Dan crvenih haljina'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije