Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doveden u istražni zatvor

U Puli uhićen bjegunac (37): Tereti se za ubojstvo majke, zadano joj je više udaraca

Ilustracija
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
1/5
18.05.2022.
u 18:34

Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je u ožujku nalog za izdavanje međunarodne tjeralice protiv okrivljenika te je izdalo Europski uhidbeni nalog

Muškarac (37) uhićen je nakon što je bio u bijegu zbog postojanja osnovane sumnje da je u ožujku u Puli ubio svoju majku (79), potvrdilo je Županijsko državno odvjetništvo u Puli. Protiv njega je, naime, bio donesen i nalog za izdavanje međunarodne tjeralice te izdan Europski uhidbeni nalog. 

- Po uhićenju okrivljenog 37-godišnjeg državljanina Republike Hrvatske, okrivljenik je 11. svibnja 2022. doveden u istražni zatvor Zatvora u Puli s obzirom da mu je rješenjem suca istrage Županijskog suda u Puli-Pola određen istražni zatvor iz zakonskih razloga propisanih člankom 123. stavak 1. točka 1. i 3. Zakona o kaznenom postupku - priopćilo je ŽDO Pula. 

Podsjetimo, 9. ožujka Županijsko državno odvjetništvo u Puli donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je 3. ožujka između 11:30 sati i 15:18 sati u stanu u Puli ubio majku. 

Kako su tada naveli, nepoznatim joj je predmetom zadao više udaraca te je 79-godišnjakinja preminula uslijed zadobivenih tjelesnih ozljeda. Ranije ju je vrijeđao i tukao zbog čega je proglašen krivim pravomoćnom presudom Općinskog suda u Puli.

Državno odvjetništvo je tada podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Puli prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika, što je sudac istrage prihvatio i odredio okrivljeniku istražni zatvor u trajanju od mjeseca dana.

- Županijsko državno odvjetništvo u Puli-Pola donijelo je nalog za izdavanje međunarodne tjeralice protiv okrivljenika te je izdalo Europski uhidbeni nalog s obzirom da je okrivljenik u bijegu - priopćeno je u ožujku. 

O slučaju se u ožujku oglasila i Policijska uprava istarska. Kako su naveli, 4. ožujka oko 23.30 sati u stanu u Ulici prilaz Monte Cappelletta pronađeno je tijelo 79-godišnjakinje. 

- Policijski službenici su zajedno s nadležnim državnim odvjetnikom obavili očevid te je utvrđeno kako je nepoznati počinitelj tupim predmetom usmrtio 79-godišnju ženu. Njeno tijelo prevezeno je na Odjel patologije pulske bolnice radi obavljanja obdukcije. Policijski službenici intenzivno tragaju za počiniteljem i nastavljaju utvrđivati sve okolnosti događaja - naveli su iz PU istarske. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije