Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sigurna kuća istre

U Puli održan mimohod protiv nasilja nad ženama

mimohod (1)
Foto: Saša Miljević/Pixsell
1/8
22.09.2010.
u 12:37

Povorka je do pulske tržnice prošla središtem grada, a sudionici su u nebo pustili i 70 crnih balona koji simboliziraju broj ubijenih žena u zadnjih pet godina.

Danas je u Puli održan mimohod u organizaciji Sigurne kuće Istre u povodu nacionalnog Dana borbe protiv nasilja nad ženama koje se u Hrvatskoj na današnji obilježava već 11 godina.

Sudionici mimohoda, 200-tinjak mladih ljudi nosili su transparente kojima su upozoravali na neprihvatljivo nasilje, a četiri djevojke u povorci bile su našminkane kao žrtve nasilja, s modricama po licu i tijelu.

Povorka je do pulske tržnice prošla središtem grada, a sudionici su u nebo pustili i 70 crnih balona koji simboliziraju broj ubijenih žena u zadnjih pet godina.

I Istra prati crne brojke porasta nasilja nad ženama u Hrvatskoj. U pet godina u Istri je ubijeno 8 žena i dvoje djece. U prvom polugodištu prošle godine u Istarskoj županiji policija je imala 236 intervencija zbog nasilja u obitelji, a u šest mjeseci ove godine takvih je intervencija bilo već 349.

Komentara 1

OB
-obrisani-
13:25 22.09.2010.

Bravo, Pula !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije