Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Projekt “Unity Songs”

U Puli održan koncert Zbora Turetskog i grupe 'Soprano'

01.07.2021.
u 20:12

Ovaj zbor je jedan od najpopularnijih u Rusiji a ovo je bio prvi njihov koncert u Hrvatskoj. Do sada su nastupali u različitim gradovima i prijestolnicama svijeta, uključujući Beč, Prag, Beograd i mnoge druge.

Zahvaljujući suradnji grada Pule, Vlade grada Moskve i Ministarstvu vanjskih poslova Ruske Federacije te udruzi ruskih sunarodnjaka u Istri "Ruski Dom", na središnjem pulskom trgu Forum 29.06.2021. održan je koncert Zbora Turetskog (Turetsky choir) i ženskog skupa “Soprano”. Ovaj zbor je jedan od najpopularnijih u Rusiji a ovo je bio prvi njihov koncert u Hrvatskoj. Do sada su nastupali u različitim gradovima i prijestolnicama svijeta, uključujući Beč, Prag, Beograd i mnoge druge.

Projekt “Unity Songs” se odvijao u 14 zemalja svijeta, SAD, Kanada, Njemačka, Francuska, Češka, Mađarska, Poljska, Austrija, Italija, Izrael, Rusija, Bjelorusija, Slovenija i Kina.  Ovi su koncerti usmjereni na potporu kulturnih veza i jačanje prijateljstva između naših zemalja.

Široki glazbeni program pod nazivom Unity Songs je uključio međunarodnu klasiku i ruske narodne pjesme. Ali samo za Pulu Zbor je napravio iznenađenje - izveo je Bella Ciao! Cijeli Forum je pjevao zajedno tako zvani Unity Songs, pjesme ujedinjavanja radi prijateljstva i mira.

Ključne riječi

Komentara 1

RA
R.adioT.elevizijaL.jestve
20:59 01.07.2021.

U Puli moze svirat i Boro Drljaca (pjeva pjesme o kap Draganu i Knindzama)za docek srpske nove godine ali je Thompsonu zabranjeno pjevat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije