Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezolucija Zemlja

U prva dva tjedna akciji se pridružilo 10.000 ljudi!

VL
31.07.2023.
u 16:46

U prva dva tjedna stigli smo do 10000 stabala, a sada je vrijeme da naša zajednička šuma postane još veća! Na web stranici rezolucijazemlja.hr ispunite jednostavan obrazac za koji vam doslovno treba jedan klik, a mi ćemo zasaditi jedno stablo.

Znate li koliko stabala ima na svijetu? Nije riječ o milijunima već trilijunima (na Zemlji je trenutno oko tri trilijuna stabala). Na prvu vam to može zvučati puno, no većina tih stabala nalazi se u tropima, a zabrinjavajuć podatak je da se svake godine krčenjem posiječe oko 18 milijuna hektara šume (veličina jedne Paname). Šume nazivamo plućima svijeta i iako brojka od tri trilijuna zvuči kao puno, treba nam još stabala. Zašto?

Zrelo stablo godišnje proizvede čak 450 litara vode koje čak 90% ispari kroz pore lišća. Osim što hladi samo stablo, hladi i ostale organizme oko njega, a zanimljiv podatak je kako jedno stablo ima učinak čak 10 klima uređaja.

Stabla koja nas okružuju često su starija i preko 100 godina, no zbog urbanizacije, posebno u velikim gradovima, stabla nestaju. Zbog klimatskih promjena sada je pravo vrijeme za sadnju stabala jer će posebno u velikim gradovima za nekoliko desetljeća biti gotovo nemoguće živjeti.

Blagodati šuma su mnoge, a kako bi sebi (i generacijama koje dolaze nakon nas) osigurali bolju budućnost pravo je vrijeme da i vi postanete dio pozitivnih promjena jer su udaljene samo jedan klik.

Na web stranici rezolucijazemlja.hr ispunite jednostavan obrazac za koji vam doslovno treba jedan klik, a mi ćemo zasaditi jedno stablo. Na mail vam potom stiže dokument s potvrdom gdje je drvo zasađeno. U prva dva tjedna stigli smo do 10000 stabala, a sada je vrijeme da naša zajednička šuma postane još veća!

Svoje stablo možete posadi putem linka.

Jedan klik dovoljan je da zajedno stvorimo novu šumu!

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije